Gemeente Schiedam


Juni 2009

Wees welkom in de Huiskamer van Schiedam!

12 juni 2009

Saskia Noort, Nelli Cooman, Hind, Apollo Toneel, sterke verhalen en diners bereid door Schiedamse groepen. De Huiskamer van Schiedam, van 19 t/m 28 juni op het Stadserf van Schiedam, belooft een bruisend spektakel te worden. Huismoeder Tonny neemt vrijdag 19 juni om 11.00 uur haar intrek in de Huiskamer. Om 16.00 opent wethouder Menno Siljee namens de gemeente Schiedam officieel de grootste huiskamer van Schiedam.

De eerste Huiskamerdag op vrijdag 19 juni staat geheel in het teken van de verhuizing van huismoeder Tonny. Om 11.00 wordt de verhuiswagen voor de Huiskamer geparkeerd en pakt huismoeder Tonny de eerste dozen uit. Schiedammers die zin hebben in een kop koffie zijn van harte welkom om het nieuwe onderkomen van huismoeder Tonny alvast de bewonderen. De inrichting van de Huiskamer start om 16.00 uur tijdens de officiële opening door wethouder Menno Siljee. De housewarming wordt afgesloten met optredens van onder andere Hind. Twee grote tenten vormen vervolgens tot en met zondag 28 juni dé huiskamer van Schiedammers. Dagelijks heeft huismoeder Tonny vanaf 10.30 uur de koffie klaar. Schiedammers kunnen tweemaal daags gezellig meesporten met de Huiskamer in Beweging, georganiseerd door Sport en Recreatie Schiedam. Uitpuffen kan tijdens de Sterke Historische Verhalen, mede mogelijk gemaakt door Gemeentearchief Schiedam. Ook de boodschappen hoeven niet meer gedaan te worden, want tien dagen lang worden lunch en diner voor een klein prijsje geserveerd op het Stadserf. De laatste bereid door Schiedamse groepen, onder leiding van een professionele kok. Zo verzorgt de Sterke Vrouwen Ploeg op 20 juni de maaltijd en zet dameskoor The Green Forest Selection op 21 juni de koksmuts op. Theater is er ook volop in de Huiskamer. Het Apollo Toneel speelt op 20 juni de voorstelling FEEXX!. Op 24 juni is de kindervoorstelling Heksen van Jeugdtheaterschool de Teerstoof. Theater aan de Schie verzorgt het avondprogramma op de vrijdagavonden in de Huiskamer.

Huiskamerthemas
Elke dag heeft de Huiskamer vaste programmaonderdelen, maar deze staan telkens in een ander thema. Op zondag 21 juni viert de Huiskamer de zomer met s avonds een zomerse preview van North Sea Round Town. Op maandag 22 juni geeft Marieke Henselmans (Geen cent te makken, RTL4) tijdens de Huiskamer helpt je verder budgettips. Op dinsdag 23 juni staat tijdens de Huiskamer gaat voor Gezond de Wateetenbeweegik-Bus van het Voedingscentrum naast de Huiskamer geparkeerd voor advies en tips om een beetje bewuster te leven. Kok van de Dag is oud-Olympisch atlete Nelli Cooman. Op 24 juni wordt het spannend in de Huiskamer. Het literaire dagprogramma, in samenwerking met Bibliotheek Waterweg, staat volledig in het teken van spanning en sensatie met s avonds als gast schrijfster Saskia Noort. Met een speciale minibibliotheek is de bieb ook alle andere dagen aanwezig in de Huiskamer. Schiedammers die barsten van het talent staan op 27 juni in de spotlights tijdens de finale van Ive got Talent.
En dit is nog maar een kleine greep uit het programma. Kijk voor het laatste nieuws en het volledige programma op:
www.dehuiskamervanschiedam.nl.

Tot ziens in de Huiskamer van Schiedam!

Klik hier voor meer informatie.