Gemeente Zoetermeer

Activiteitenweekend op De Balijhoeve

Touwtrekken met een paard of zelf schapen scheren. Bezoekers kunnen het uitproberen tijdens het activiteitenweekend op stadsboerderij De Balijhoeve op vrijdag 19 tot en met zondag 21 juni. Er is van alles te doen: spelletjes, knutselen en diverse demonstraties. Vrijdagavond om 19.00 uur gaan de eerste activiteiten van start als voorproefje op de rest van het weekend.

Om 20.00 treedt het leerlingenorkest van Harpe Davids op en om 21.00 uur kunnen kinderen meedoen aan een spannende speurtocht in het Speel- en Struinbos. Zaterdag en zondag kunnen kinderen tussen 13.00 en 16.00 uur meedoen aan oud-Hollandse spellen, kruiwagenrace, boerengof, zenuwspiraal, (kunst)geiten en koeien melken, uilenballen pluizen en knutselen. Op een groot luchtkussen kunnen kinderen zich uitleven tijdens het zogenaamde âzakslaanâ. Ook zijn er demonstraties schaapscheren en wolspinnen. Bezoekers kunnen het scheren zelf proberen op een van de kunstschapen. Wie op zaterdag de uitdaging aandurft kan gaan touwtrekken met een paard. Tussen 13.00 en 15.00 uur verzorgt stalhouderij Hanemeijer met een van zijn paarden deze touwtrekkerij.

Voor een aantal activiteiten is het nodig een stempelkaart te kopen voor â¬2,00. Losse activiteiten zijn â¬0,30 of â¬0,50. Stadsboerderij De Balijhoeve ligt aan het Krukhout 100 en er is voldoende parkeergelegenheid.