Gemeente Wijdemeren


Alcoholverbod Zomerspektakel

Alcoholverbod Zomerspektakel

B en W hebben besloten tijdens het Zomerspektakel op 19 en 20 juni 2009 tussen 17.00 en 07.00 uur een alcoholverbod in te stellen.

Het alcoholverbod geldt niet voor het afgesloten terrein, waarop het Zomerspektakel plaatsvindt. Het verbod geld voor de volgende gebieden:
* Het gehele gebied rondom het Zomerspektakel, Blijklaan en het achterliggende recreatie-/natuurgebieden en strand tussen de Lange Wetering en de PH. van Wassenaerlaan

* De Overmeerseweg - Nieuwe Overmeerseweg - Slotlaan
* Het Plein - Dammerweg en Voorstraat.

Wat houdt het verbod in?
Dit verbod houdt in dat er in de genoemde gebieden geen alcohol mag worden gedronken, maar ook, dat het verboden is om aangebroken flessen of blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben. De politie ziet toe op naleving van dit verbod.

Jongeren en alcohol
Het verbod sluit aan bij de controles door de Voedsel en Waren autoriteit in verband met de campagne die gevoerd wordt in het gehele gewest Gooi en Vechtstreek om alcohol misbruik onder jongeren tegen te gaan. In dat kader heeft de gemeente de winkeliers verzocht bij de verkoop van alcoholhoudende dranken streng te controleren op de toegestane leeftijd. Personen die in kennelijke dronkenschap verkeren worden door de organisatie van het Zomerspektakel de toegang geweigerd!

(15-06-2009)