Gemeente Enschede

Gemeente en scholen in Enschede aan de wieg van jarig QLiCT

Toen de gemeente Enschede en alle basisscholen in Enschede 10 jaar geleden besloten een gezamenlijk ICT project op te starten, hadden ze geen idee welke gevolgen dit zou kunnen hebben voor de werkgelegenheid in Enschede. Op initiatief van de gemeente en de scholen werd in 2000 de Stichting Dienstenplatform ICT (DICT) opgericht met als primaire doel alle technische ICT werkzaamheden voor de basisscholen uit te voeren.

In 2004 werd de Stichting DICT geprivatiseerd en omgedoopt tot QLiCT B.V. Het bedrijf telde toen 15 medewerkers met een klantenbestand van 300 scholen.

QLiCT is inmiddels uitgegroeid tot één van de toonaangevende spelers op de markt van ICT en Primair Onderwijs. QLiCT bedient ruim 1000 scholen in Nederland en heeft meer dan 60 medewerkers in dienst op 2 vestigingen (Hoofdvestiging in Enschede, nevenvestiging in Amsterdam). QLiCT beheert 30.000 werkplekken van scholen, verzorgt trainingen voor leerkrachten, ICT-coördinatoren en directeuren in het gebruik van ICT in het onderwijs en ontwikkelt nieuwe producten zoals een digitaal laboratorium voor kinderen of een programma voor zieke kinderen om lesstof vanuit het ziekenhuis te kunnen blijven volgen door slim gebruik te maken van ICT middelen.

Wanneer binnenkort ook de Enschedese basisscholen worden aangesloten op het aanwezige glasvezelnetwerk, verzorgt QLiCT de inrichting van een centraal Shared Service Center van waaruit een groot deel van de technische werkzaamheden zal worden uitgevoerd.

Op vrijdagmiddag 19 juni viert QLiCT haar 5-jarig jubileum. Alle klanten, relaties en leveranciers worden in Enschede uitgenodigd om samen met de medewerkers dit lustrum te vieren.

Meer informatie:
Jeroen Scholten, manager Marketing, Sales en Communicatie T: 053 4750610 / M: 0620 361249
Jeroen.scholten@qlict.nl

Geplaatst: 15 juni 2009.

15 juni 2009