Stadsdeel Amsterdam Centrum


Amsterdamse Open Tuinen Dagen

16 juni 2009

Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juni kunt u de mooiste particuliere tuinen bekijken, die anders voor bezoekers gesloten blijven.

Ook dit jaar organiseren de Grachtenmusea de Open Tuinen Dagen in de Amsterdamse binnenstad. Verborgen achter de statige gevels en grachten bevindt zich een van de best bewaarde geheimen van Amsterdam.

Wie een kijkje neemt achter de indrukwekkende gevels stapt een compleet andere wereld binnen. Een oase van rust en groen komt de bezoeker tegemoet. Vele gerenommeerde architecten hebben zich erover gebogen om de tuinen om te toveren tot ware lusthoven. Tijdens de Open Tuinen Dagen 2009 zijn de mooiste van deze verborgen schatten te bezichtigen. Het gaat om zo'n dertig tuinen, waaronder ook een aantal die niet eerder opengesteld waren.

Passe-partout
Voor 15,- heeft u een passe-partout waarop alle tuinadressen staan vermeld, evenals een korte omschrijving en een stadskaart. Hiermee kunt u drie dagen lang genieten van de mooiste tuinen in de grachtengordel. Het passe-partout is te koop bij de volgende vier musea: Bijbels Museum, Huis Marseille, Museum Van Loon en het Museum Willet-Holthuysen. In de voorverkoop is het uitsluitend verkrijgbaar bij de Amsterdamse VVV (www.amsterdamtourist.nl) en het Uitburo (www.aub.nl). De opbrengst gaat naar een goed doel.

Openingstijden

Openingstijden tuinen: vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juni van 10.00 - 17.00 uur. Meer informatie: www.opentuinendagen.nl, of tel. 020 320 3660.