Gemeente Harderwijk


Wheels4all plaatst eerste Harderwijkse buurtauto

17/06/2009

Wheels4all heeft de eerste buurtauto in Harderwijk geplaatst. Hiermee is Harderwijk de 64ste plaats met een Wheels4all-auto. De officiële ingebruikneming is aanstaande vrijdag 19 juni. Wethouder Rob Daamen overhandigt dan de sleutel op feestelijke wijze aan de beheerder van de auto. De verwachting is dat op korte termijn een tweede buurtauto in Harderwijk zal verschijnen.
De buurtauto staat aan de Schippersmeen en de gebruikersgroep is begonnen met vier leden. Eén daarvan heeft een
grootverbruikerscontract.

De buurtauto maakt gemiddeld ongeveer vijf parkeerplaatsen overbodig. Hierdoor neemt de parkeerdruk af. Verder wordt alleen gereden in zuinige en schone autoâs. Dat is goed voor de luchtkwaliteit en de gezondheid. De auto is voorzien van de nieuwste technologie om de kilometers en uren automatisch bij te houden. Dit is in combinatie met startonderbreking waardoor starten zonder reservering niet mogelijk is. Abonnees kunnen de buurtauto reserveren via internet, SMS of telefoon. Het gebruik van de buurtauto kost ongeveer 20 cent per kilometer en 2 euro per uur, met een maximum van 10 uur per dag. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden of meer informatie krijgen via www.wheels4all.nl.

Voor bedrijven is het een goed alternatief voor zakelijke ritten tussendoor. Eén auto die door meerdere werknemers gebruikt kan worden. Dit bespaart het rijden met een eigen auto naar het werk.


____________________