Senternovem

17-06-2009 | Persbericht: 280 miljoen euro beschikbaar voor innovatieve ondernemers

Vanaf aanstaande vrijdag 19 juni kunnen er bij SenterNovem voorstellen worden ingediend voor de regelingen `Kenniswerkers' en `High Tech Topprojecten'.

Het kabinet heeft voor deze regelingen 280 miljoen euro beschikbaar gesteld, verdeeld over 2009 (110 miljoen) en 2010 (170 miljoen). Beide regelingen hebben als doel de innovatieve ondernemers in Nederland te ondersteunen tijdens deze economisch moeilijke tijd. SenterNovem voert de regelingen uit in opdracht van de ministeries van Economische Zaken en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Ondernemingen kunnen tot half juli voorstellen indienen.

Kenniswerkers
De regeling is bedoeld om kenniswerkers te behouden voor het Nederlandse bedrijfsleven.
Bedrijven kunnen hun onderzoekers inzetten bij kennisinstellingen voor onderzoek en ontwikkeling op het gebied van belangrijke thema's. Een of meerdere bedrijven dient / dienen samen met een of meerdere kennisinstellingen een voorstel in voor het inzetten van de te detacheren onderzoeker. Voor deze regeling is in totaal 180 miljoen euro beschikbaar gesteld. Tot en met 10 juli kunnen voorstellen worden ingediend. Later dit jaar volgen er nog een of meer ronden voor voorstellen.

High Tech Topprojecten
De hightech sector wordt hard getroffen door de economische crisis. De omzet is bij sommige bedrijven met wel 60% gedaald. Door deze sterke teruggang zien bedrijven zich genoodzaakt te snijden in de kosten. Hierdoor komen ook research en development projecten onder druk te staan.

Juist de research en development projecten moeten ervoor zorgen dat de Nederlandse hightech sector haar onderscheidende mondiale rol ook in de toekomst kan vasthouden. Daarom wil de regering omvangrijke research en development projecten (van minimaal 20 miloen euro) ondersteunen. Deze ondersteunende maatregel richt zich op dat deel van de hightech sector dat in de EZ-innovatieprogramma's Point-One en HTAS is georganiseerd. Voor deze regeling is 100 miljoen euro beschikbaar gesteld. Er kunnen tot en met 17 juli voorstellen worden ingediend.

Meer informatie
Meer informatie over de exacte manier van het indienen van voorstellen en over de regelingen zelf is te vinden op:
www.senternovem.nl/kenniswerkers en www.senternovem.nl/hightechtopproj ecten