Hangar 3 the place to be tijdens Luchtmachtdagen

Tijdens de Luchtmachtdagen op 19 en 20 juni op vliegbasis Volkel laat de afdeling personeelsvoorziening in Hangar 3 the place to be alles over het werken bij de Koninklijke Luchtmacht zien.

Onder het thema 'beleving' wordt op een interactieve manier en met demonstraties getoond dat de Koninklijke Luchtmacht meer te bieden heeft aan functies en opleidingen dan alleen vliegen. Zo kan kennis gemaakt worden met de plaatwerkerij, schilderswerkplaats, geneeskundige verzorging en de militaire opleidingen. Daarnaast zijn in Hangar 3 ook een F-16 jachtvliegtuig, PC-7 lesvliegtuig en Apache helikopter te zien.

In Hangar 3 zijn luchtmachtmedewerkers uit verschillende functiegebieden aanwezig die alles over hun werk kunnen vertellen. Ook is F-16 demovlieger kapitein Ralph 'Sheik' Aarts met zijn team beschikbaar voor vragen. In Hangar 3 kunnen belangstellenden voor een functie zich inschrijven voor een voorlichtingsbijeenkomst, waarbij een helikoptervlucht is te winnen.

Een aantal leden van de Defensie Topsport Selectie verzorgen clinics in Hangar 3. Zo kunnen bezoekers een judoclinic verwachten van luitenant-ter-zee Elisabeth Willeboordse. Sergeant 1 Dennis Bekkers en eerste luitenant Ferry Greevink geven een taekwondoclinic en eerste luitenant Dick Boschman geeft een schietclinic op de schietbaan. Ook geven Rev 'n Ros, bekend van de X-Factor, een optreden op beide dagen in Hangar 3.

Zaterdag wordt de fitness quick test in gebruik genomen. Het startsein wordt gegeven door de voorzitter van het NOC*NSF, Erica Terpstra, staatssecretaris van Defensie, Jack de Vries en plaatsvervangend commandant luchtstrijdkrachten, generaal-majoor Erik Oliemans. Doel van de fitness quick test is om bezoekers een indicatie te geven of zij door de fysieke keuring kunnen komen. De fitness quick test is te vinden in de fitnessruimte van de virtuele luchtmachtbasis Base-X via www.werkenbijdeluchtmacht.nl. Op de site is ook een plattegrond en routebeschrijving te vinden van Hangar 3 the place to be.

Noot voor redacties (

RVD Mediafeed