Plan Nederland

`Because I am a Girl'-concert in teken van meisjesrechten Radiomaakster Harriet Tucker (20) uit Sierra Leone vraagt aandacht voor positie meisjes

Amsterdam, 17 juni 2009
Tijdens het `Because I am a Girl'-concert op vrijdag 19 juni in Tilburg, vraagt de Sierraleoonse radiomaakster Harriet Tucker (20) aandacht voor de achtergestelde positie van meisjes in de wereld. Dit doet zij samen met onder andere Ilse de Lange, Maria Mena, Giovanca, Marike Jager en eliZe. De presentatie van het concert, dat kindgerichte ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland organiseert in het kader van de campagne `Because I am a Girl', is in handen van Daphne Bunskoek en eliZe. Samen maken ze een vuist voor betere meisjesrechten in de wereld.

Harriet Tucker zet zich sinds het einde van de oorlog in Sierra Leone in voor vrede en de rechten van jongeren. Als meisje zag ze hoe haar land uiteen werd gescheurd door geweld en om bij te dragen aan de vrede heeft ze in 2008 het radioprogramma `Child Rights Watch' opgezet. Harriet heeft op het moment bij vier radiostations zendtijd voor haar radioprogramma waarbij zij samen met jongeren misstanden in de samenleving aankaart. Daarbij pleit ze er met name voor dat meisjes in Sierra Leone de kans krijgen om naar school te gaan.

Plan Nederland ondersteunt het initiatief van Harriet in het kader van de campagne `Because I am a Girl', voor meisjes in ontwikkelingslanden.


---------------------------------------------------einde bericht---------------------------------------------------

Plan Nederland is lid van Plan International, een internationale, humanitaire, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie zonder politieke, godsdienstige of commerciële doelstellingen. Plan werkt al 70 jaar en in vaak moeilijke en complexe omstandigheden aan blijvende verbeteringen in de levenssituatie van kinderen en hun families in ontwikkelingslanden. Plan doet dit door middel van kindgerichte gemeenschapsprojecten in 49 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Plan zet zich wereldwijd in voor de rechten van kinderen en betere naleving van het VN-verdrag voor de Rechten van het Kind.
www.plannederland.nl