Gemeente Coevorden

Koningin Beatrix bezoekt beeldenproject Dorpsgezichten

Hare Majesteit de Koningin bezoekt vrijdagochtend 19 juni de eerste fase van het beeldenproject Dorpsgezichten in de gemeente Coevorden, een project van Stichting Natuurkunst Drenthe.

Het bezoek van de Koningin start in Oosterhesselen waar de Koningin officieel wordt ontvangen in de Beatrixlaan door de Commissaris van de Koningin in Drenthe, de heer J. Tichelaar, en burgemeester B.J. Bouwmeester.

Per bus bezoekt de Koningin zeven dorpen waar de eerste zeven sculpturen staan van de circa twintig beelden die uiteindelijk deel uitmaken van de route. Behalve Oosterhesselen zijn dat , Gees, Meppen, Aalden, Zweeloo, Wezup en Schoonoord. Bij ieder beeld krijgt de Koningin een korte uitleg over het beeld en de kunstenaar die het heeft gemaakt. Bij sommige beelden is de maker zelf aanwezig om over zijn of haar creatie te vertellen.

Dorpsgezichten
De totale route is ongeveer 50 kilometer lang en vormt een acht met in het midden het dorp Zweeloo. Daardoor ontstaan er twee routes van elk ongeveer 25 kilometer. Langs de route komen tot aan 2012 circa twintig kunstwerken te staan.

Programma bezoek
Het volledige programma van het bezoek van Hare Majesteit de Koningin ziet er als volgt uit:

10.00 uur Aankomst in Oosterhesselen (Beatrixlaan) 10.20 uur Aankomst in Gees (Dorpsstraat) 10.40 uur Aankomst in Meppen (hoek Mepperdennenweg/Mr. H. Greebepad) 10.55 uur Aankomst in Aalden (Aelder Hooghe) 11.05 uur Aankomst in Zweeloo (Kloosterdwarsweg) 11.15 uur Aankomst in Wezup (hoek Westeinde/Wezuperstraat) 11.30 uur Aankomst in Schoonoord

Wilt u komen kijken? Dan gelden de volgende spelregels. Tijdens het Koninklijk bezoek is gedurende de hele dag op basis van een noodverordening een wegsleepregeling van kracht.Verkeerd geparkeerde auto's worden verwijderd. Wij verzoeken u dringend te voorkomen dat dit middel moet worden ingezet. Parkeer uw auto daarom op een officiële parkeerplaats.

Op de verschillende locaties zijn toezichthouders van Stichting Veiligheidszorg en vrijwilligers van Plaatselijk Belang herkenbaar aanwezig om het publiek te begeleiden.