Defensie bij opening Hermitage

De Koninklijke Marine ondersteunt op diverse manieren de opening van het museum de Hermitage Amsterdam op vrijdagavond 19 juni. Hare Majesteit de Koningin en de President van de Russische Federatie de heer Medvedev wonen het openingsconcert op de Amstel, voor de Amsterdamse dependance van het wereldberoemde museum, bij. Hunne Koninklijke Hoogheden de Prins van Oranje, Prinses Màxima der Nederlanden en minister van Defensie Eimert van Middelkoop zijn hierbij eveneens aanwezig.

De marinierskapel der Koninklijke Marine verzorgt het toepasselijke hoofddeel van het feestelijke concert met een orkestuitvoering van de 'Schilderijen van een tentoonstelling' (КаѤÑ'инки с Ð'Ñ<сÑ'авки, meestal kortweg de Schilderijententoonstelling genoemd), een suite van de Russische componist Modest Moessorgski (1839-1881). Op uitnodiging van minister Van Middelkoop verzorgt het 'Admiraliteitsorkest van de Marine Basis Leningrad', een deel van het concert.

Ook levert de Koninklijke Marine vanuit de Marinekazerne Amsterdam de nodige logistieke ondersteuning om dit grootse evenement mogelijk te maken. De kazerne biedt huisvesting, voeding, transport en repetitiegelegenheid aan het 'Admiraliteitsorkest'.

Noot voor redacties (