De Haagse Hogeschool

Rondjes rijden in Nederlands zuinigste auto

Mediadag The Hydro Cruisers 19 juni 2009

Het studententeam âThe Hydro Cruisersâ van De Haagse Hogeschool, zilveren medaillewinnaar van de 25ste Europese Shell Eco-marathon, organiseert vrijdag 19 juni speciaal voor pers en sponsoren een mediadag. Tijdens deze dag heeft het publiek de kans zelf rondjes te rijden in Nederlands zuinigste auto, en presenteren enkele teams die de Nederlandse eer hoog hebben gehouden hun eigen bolides.

In totaal zeven Nederlandse teams hebben in mei 2009 gestreden om de titel âmeest energiezuinige voertuigâ tijdens de 25e Europese Shell Eco-marathon. Deze race telde meer dan 200 studententeams uit heel Europa. Ondanks de ijzersterke concurrentie wisten de Nederlandse teams twee belangrijke prijzen in de wacht te slepen. Het scholierenteam âRoses-4-Ecoâ van het Gertrudiuscollege uit Roosendaal presteerde als beste op de GTL (Gas to Liquid) met een verdienstelijke afstand van 114 kilometer op een liter brandstof. The Hydro Cruisers, bestaande uit studenten van De Haagse Hogeschool en in 2007 en 2008 nog winnaars, eindigden tweede en moesten hun eigen wereldrecord afstaan. Met hun âstadsautoâ reden zij in 2009 een verdienstelijke 804 kilometer op één liter brandstof.

De mediadag voor pers en sponsoren zal vrijdag 19 juni 2009 plaatsvinden bij wielerbaan âDe Spartaanâ in Rijswijk. Naast The Hydro Cruisers zullen aanwezig zijn Triple-X uit Amsterdam en de Green Gardians uit Den Haag en Team Phidippides uit Rotterdam. U bent vanaf 16.00 uur uitgenodigd om de Nederlandse voertuigen te aanschouwen. Indien u klein van postuur bent, kunt u zelf ook plaatsnemen in de âenergiezuinige racersâ die worden gedemonstreerd. De demonstratie is omstreeks 18.00 uur afgelopen.

Wanneer: vrijdag 19 juni 2009 Tijdstip: vanaf 16.00 tot 18.00 Locatie: Wielerbaan âDe Spartaanâ (Lange Kleiweg 116 in Rijswijk)