Ministerie van Defensie

Defensie bij opening Hermitage

18 juni 2009, 16.42 uur

De Marinierskapel van de Koninklijke Marine geeft een concert De Koninklijke Marine ondersteunt op diverse manieren de feestelijke opening van Hermitage Amsterdam op vrijdagavond 19 juni. Koningin Beatrix en de Russische president Medvedev wonen het openingsconcert op de Amstel bij.

Prins Willem-Alexander, prinses Máxima en minister Eimert van Middelkoop zijn hierbij eveneens aanwezig. Hermitage Amsterdam is een dependance van de wereldberoemde Hermitage in Sint-Petersburg en is gevestigd in een voormalig rusthuis aan de Amstel.

Concert Marinierskapel

De Marinierskapel der Koninklijke Marine brengt een orkestuitvoering van 'Schilderijen van een tentoonstelling', van de Russische componist Modest Moessorgski, ten gehore. Op uitnodiging van Van Middelkoop verzorgt het 'Admiraliteitsorkest van de Marine Basis Leningrad' een deel van het concert.

Logistieke ondersteuning

De Koninklijke Marine levert vanuit de Marinekazerne Amsterdam de nodige logistieke ondersteuning om dit grootse evenement mogelijk te maken. De kazerne biedt huisvesting, voeding, transport en repetitiegelegenheid aan het Admiraliteitsorkest.

Kijktip

De feestelijke opening wordt op vrijdagavond 19 juni vanaf 22.50 uur uitgezonden op Nederland 2.