FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten akkoord met Adecco over deeltijd-ww voor gedetacheerden

FNV Bondgenoten heeft met uitzender Adecco overeenstemming bereikt over de aanvraag van deeltijd-ww voor 150 werknemers van het bedrijf die op dit moment niet bij een opdrachtgever geplaatst zijn. Zij behouden daardoor hun baan en worden extra opgeleid.

Adecco is de eerste uitzender die FNV Bondgenoten afspraken maakt over deeltijd-ww. De deeltijd-WW-aanvraag geldt voor een aantal gedetacheerde werknemers van DNC, Ajilon en Adecco. Marcel Nuyten, bestuurder van FNV Bondgenoten is blij met de afspraken: "Op deze manier kunnen de gedetacheerden hun baan houden. Ik zou graag zien dat andere detacheerders het voorbeeld van Adecco zouden volgen, maar jammer genoeg kiezen die ervoor werknemers die op de bank zitten op straat te zetten in plaats van in ze te te investeren en opleidingen te organiseren in deeltijd-ww."

Adecco vult de uitkering over de niet-gewerkte tijd aan tot 90%. Omdat werknemers in de leegloop normaal al loon inleveren, betekent de aanvulling dat ze alles bij elkaar maar 5% van hun brutoloon inleveren. Pensioenpremies worden gewoon volledig doorbetaald. Voor de betrokken werknemers wordt een uitgebreid opleidingsprogramma samengesteld bovenop het normale opleidingsprogramma.