Waterschap Groot Salland

Waterschapsbestuur geïnspireerd door water

Laatste wijziging: 19 juni 2009

Het algemeen bestuur van het waterschap heeft in zijn vergadering van 18 juni 2009 het bestuursprogramma 'Water is onze inspiratie' vastgesteld. Hiermee geeft het bestuur, dat in januari 2009 startte, invulling aan zijn ambities voor de bestuursperiode 2009-2012.

Het bestuursprogramma geeft voor externe doelgroepen de koers aan voor de komende jaren en is een leidraad voor beleid en uitvoering voor de ambtelijke organisatie. Naast algemene thema's op het gebied van identiteit en imago, zijn de ambities beschreven voor de vijf thema's: veilige dijken, ruimte voor water, schoon water, genieten van water en kosten voor water.

Betrouwbare waterautoriteit

Het waterschap wil zich profileren als een betrouwbare waterautoriteit. Als een deskundige organisatie met gebiedskennis die midden in de maatschappij staat. Het waterschap wil ambities op het gebied van doelmatigheid en maatschappelijk rendement mede realiseren door samen te werken met andere overheden en maatschappelijke organisaties. Een transparante overheidsorganisatie die efficiënt en accuraat inspeelt op vragen en wensen en verantwoording aflegt over het beleid.

Veilige dijken

In Nederland en zeker ook in West-Overijssel zijn veilige dijken noodzaak om te kunnen wonen, werken en recreëren. Het waterschap ziet waterveiligheid en het voorkomen van wateroverlast dan ook als zijn belangrijkste taak.

Ruimte voor water

Het waterschap geeft water meer de ruimte door inrichting van een veerkrachtig watersysteem, dat de gevolgen kan opvangen van extreme regenval en droogte als gevolg van klimaatverandering,

Schoon water

Het waterschap werkt op verschillende manieren aan schoon oppervlaktewater, van belang voor mens, plant en dier. Hiermee wordt ook voldaan aan Europese regelgeving: de Kaderrichtlijn Water.

Genieten van water

Het waterschap staat open voor initiatieven om meer van water te kunnen genieten. Denk daarbij aan mogelijkheden voor recreanten om wandelend, varend, fietsend of hengelend te ervaren hoe mooi het water is en hoe belangrijk voor mens, flora en fauna.

Kosten voor water

Voor veilige dijken, schoon water, ruimte voor water en genieten van water is geld nodig. Het waterschap stelt zichzelf steeds de vraag hoe het zijn doelen kan bereiken tegen het hoogste maatschappelijke rendement. De kosten die het waterschap maakt, worden betaald door huishoudens en bedrijven binnen het waterschapsgebied.

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl