Connexxion


Connexxion wint aanbesteding busvervoer Voorne-Putten Rozenburg

Persbericht stadsregio Rotterdam
Rotterdam, 18 juni 2009

De stadsregio Rotterdam heeft na een Europese aanbesteding het busvervoer op Voorne-Putten en Rozenburg aan Connexxion gegund. De concessie gaat op 13 december 2009 in en geldt voor een periode van 7 jaar met een optie voor nog een jaar. De stadsregio spreekt, ondanks de huidige economische situatie, van een kwaliteitsimpuls voor het busverkeer.

Uitbreiding
De stadsregio is zeer tevreden over de uitkomst van de aanbesteding. Connexxion gaat het vervoeraanbod met ca. 9% uitbreiden. Dat gaat de reiziger merken aan de hogere frequenties van de busritten en aan nieuwe lijnen. Het fijnmazige busnetwerk is daarmee een belangrijke toevoeging aan het metronetwerk. Connexxion wil ondanks de teruglopende inwonersaantallen op Voorne-Putten en Rozenburg een groei in de reizigersopbrengsten realiseren van 10,4% over 8 jaar.

Samenwerking
Connexxion wil in de rol van teamplayer binnen de vervoerketen een transparant en helder busnetwerk bieden dat als basis dient voor de verwachte groei. De vervoerder kiest daarom voor de inzet van zilvergrijze bussen, waardoor de verbondenheid met het metronetwerk van de RET voor de reizigers duidelijk wordt. Ook op het gebied van reisinformatie, communicatie en ondersteuning aan de reiziger zoekt Connexxion samenwerking met de RET.

Duurzaam
Door de vernieuwde en verjongde busvloot vermindert Connexxion het brandstofverbruik en CO2-uitstoot aanzienlijk. Dat is grote winst voor het milieu, zo meent de stadsregio. De chauffeurs rijden blijvend milieubewust en veilig door de opleiding Het Nieuwe Rijden. Een en ander wordt geborgd door de automatische monitoring van hun rijstijl. Energiezuinige voertuigen met automatische motoruitschakeling en bedrijfsbrede inzet van energiebesparende maatregelen maken de duurzame concessie volgens de stadsregio compleet.