Gemeente Hilversum

Van een bijstandsuitkering naar een baan

publicatiedatum: vrijdag 19 juni 2009

Bij deze verordening horen beleidsregels (zie de link aan de rechterzijde van deze pagina) die Sociale Zaken heeft opgesteld om personen met een bijstandsuitkering te begeleiden naar werk. In de beleidsregels wordt o.a. aandacht besteed aan scholing, maar is ook ruimte gemaakt voor subsidies en premies als stimulans voor werkgevers en potentiële werknemers.

Bijvoorbeeld een loonkostensubsidie voor een werkgever die een werkloze in dienst neemt en een premie voor de werkloze die bij deze werkgever in dienst treedt. Ook wordt de werkloze in de gelegenheid gesteld scholing te volgen zodat zijn competenties beter aansluiten bij de vraag op de arbeidsmarkt.

"Het prettige aan deze nieuwe Re-integratieverordening is dat mensen die aan het werk gaan nu langer in hun zoektocht naar een baan begeleid worden.

Verder is het fijn dat de nieuwe Re-integratieverordening het mogelijk maakt dat mensen een vrijwilligerspremie kunnen ontvangen als ze vaste vrijwilliger zijn. Daarmee tonen we aan dat we het belangrijk vinden dat mensen iets ondernemen, ook al lukt een baan misschien niet meteen," aldus Karin Walters, wethouder Sociale Zaken.

De Re-integratieverordening is in regionaal verband tot stand gekomen. Dit betekent dat in de regio Gooi en Vechtstreek nagenoeg dezelfde beleidsregels worden gehanteerd.

U kunt de Re-integratieverordening lezen door te klikken op de link aan de rechterkant van deze pagina.