Gemeente Gilze en Rijen

'Samen zichtbaar beter' gepresenteerd op informatiemarkt wijk- en buurtbeheer

De gemeente Gilze en Rijen was op zondag 14 juni aanwezig op de jaarlijkse braderie in Gilze. Onder het motto 'Samen zichtbaar beter' hield de gemeente samen met Woonstichting Leyakkers en de politie een informatiemarkt wijk- en buurtbeheer. Op de parkeerplaats van de Emté lieten de drie organisaties allerlei facetten van het wijk- en buurtbeheer zien.

De afdeling Beheer openbare ruimte was aanwezig met materiaal, zoals een veeg- en vuilniswagen. Op videoclips was te zien waar de gemeente zoals actief in is. Ook was er uitleg over een buurtplan. Ondanks het slechte weer in de ochtend en het begin van de middag zat de loop er goed in.

Ook voor de jaarmarkt in Rijen in het najaar organiseert de gemeente met de politie en de woonstichting een dergelijke informatiemarkt.

Beide markten zijn bedoeld als een symbolische aftrap om wijk- en buurtbeheer voor de inwoners meer zichtbaar te maken. Ook op andere manieren zullen gemeente, Woonstichting Leyakkers en politie met de inwoners van onze gemeente gaan samenwerken voor een goede leef- en woonomgeving.