Gemeente Rotterdam

Woensdag 17 juni heeft Wethouder Jantine Kriens aan de 'scouts' van het Wmo Innovatiefonds materiaal uitgereikt dat ingezet gaat worden ter promotie van het fonds. De scouts, allemaal werkzaam binnen welzijn, wonen of zorg, gaan de komende tijd actief op zoek naar instellingen, clubs, verenigingen en stichtingen die betrokken zijn bij een van deze gebieden. Zij worden uitgedaagd om innovatieve plannen en methodieken aan het fonds voor te leggen.

Wethouder Kriens en de Wmo-scouts

Wmo Innovatiefonds
Rotterdam wil investeren in vernieuwende initiatieven op het gebied van wonen, zorg en welzijn. Daarom heeft de gemeente het Wmo Innovatiefonds 2008-2010 ingesteld. Het Wmo Innovatiefonds is op zoek naar innovatieve ideeën waarmee de zorg van burgers voor zichzelf en voor elkaar versterkt wordt. Professionele organisaties, instellingen en stichtingen komen in aanmerking voor een subsidie wanneer ze op basis van hun kennis en ervaring nieuwe verfrissende projecten en methodieken ontwikkelen. Per project wordt een incidentele subsidie van maximaal 200.000,- verstrekt.

Zelfredzaam
Rotterdam zoekt ideeën ter bevordering van Zelfredzaamheid en zorgzame netwerken. De Wmo moet zelfredzaamheid en eigen verantwoordelijkheid van burgers bevorderen. Iedere Rotterdammer lost zijn of haar zorgvraag of -behoefte zelf, of binnen het eigen informele netwerk op. Pas als dat niet lukt, bieden professionals ondersteuning.

Combinatie welzijn - wonen - zorg
Meestal worden sociale beleidsdoelen en verbetering van de infrastructuur in Rotterdam losstaand van elkaar ontwikkeld. Het Wmo Innovatiefonds stimuleert juist het samenvoegen van deze maatschappelijke functies. Door wonen, welzijn en zorg op creatieve wijze te combineren kan een krachtige sociale infrastructuur ontstaan.


---

Bron: SoZaWe, 19-06-2009