De Unie


18/06/2009
Outsourcingdeal ING â R.R. Donnelly teruggedraaid; Vakbond De Unie staat voor belangen van terugkerend personeel

Donderdag 18 juni 2009 - April 2007 heeft ING een deal gemaakt met RR Donnelly over uitbesteding van de Print & Mail-activiteiten en het daarbij behorende personeel (ca. 800 FTE). De Unie is destijds kritisch geweest over die uitbesteding. Na iets meer dan twee jaar hebben R.R.Donnelly en ING aangegeven voornemens te zijn deze outsourcingsdeal weer terug te draaien. Een in onze ogen pijnlijk, maar moedig voorgenomen besluit.

De Unie staat voor de belangen van de medewerkers die nu weer terugkomen bij hun âoudeâ werkgever ING. Voor deze medewerkers moet een nette oplossing komen.

Het is een publiek geheim is dat deze outsourcing in economische zin niet het gewenste resultaat heeft opgeleverd en dat er bij deze Print&Mail activiteiten nog steeds sprake is van overcapaciteit. Dit zou kunnen betekenen dat een deel van de medewerkers, na terugkeer naar ING, alsnog boventallig worden verklaard en daardoor weer onder de werkingssfeer van het Sociaal Plan ING komen te vallen.

De Unie overlegt de komende periode met ING en R.R. Donnelly over zowel de voorwaarden van de terugkeer van het personeel, alsook over de toekomst van hun werkgelegenheid bij ING.

---