Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.30 uur

Utrecht, 19-06-2009

Aangehouden voor vernieling

BILTHOVEN Donderdagavond 18 juni heeft de politie drie jongens aangehouden voor het plegen van vernieling.

De politie werd omstreeks 21.50 uur gebeld door een getuige, die vertelde dat drie jongens de bliksemafleider van het gemeentehuis aan de Soestdijkseweg aan het slopen waren. Ter plaatse troffen agenten de drie verdachten aan. Twee van de jongens reden hard weg op hun fiets, een derde jongen kon niet weg komen en werd aangehouden. Hierop kwamen de andere twee terugfietsen en werden ook aangehouden. Het betreft drie jongens, twee van 16 en één van 17 jaar uit De Bilt, Bilthoven en Bunnik. De jongens werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aangehouden op gestolen fiets

DE BILT De politie heeft donderdagavond 18 juni op het Burgemeester van Heemstrakwartier een minderjarige jongen aangehouden, omdat hij in het bezit was van een gestolen fiets.

Tijdens de surveillance kregen agenten door dat een aantal jongens zich verdacht ophield in de omgeving van het dorpshuis. De agenten wisten dat de laatste tijd meerdere fietsen in deze omgeving waren ontvreemd en hielden de jongens in de gaten. Rond 21.15 uur werden de jongens op het Burgemeester van Heemstrakwartier gecontroleerd. Eén van de jongens,

14 jaar uit Bilthoven, reed op een damesfiets waarvan het slot kapot was.

Via de meldkamer werd duidelijk dat de fiets als gestolen gesignaleerd stond. De jongen werd aangehouden en zijn ouders in kennis gesteld. Bij de jongen thuis werden in een schuur nog twee fietsen aangetroffen, waarvan het vermoeden bestaat dat deze gestolen zijn. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanrijding letsel

DE BILT Op de Mr. van Houtenweg vond donderdagmiddag 18 juni een aanrijding plaats, waarbij een man gewond raakte.

De politie kreeg omstreeks 16.10 uur een melding van een eenzijdige aanrijding op de Mr. S. van Houtenweg. Ter plaatse troffen agenten een 42-jarige man uit Zeist gewond in zijn auto aan. De man was met hoge snelheid tegen een lantaarnpaal aangereden. Het slachtoffer werd dor de brandweer uit zijn auto gehaald en met onbekend letsel vervoerd naar het UMC in Utrecht. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.