Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Halveren metrolijn 51 onbegrijpelijk

19-juni-2009

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuideramstel heeft zich uitgesproken tegen de halvering van het traject van metrolijn 51, beter bekend als de Amstelveenlijn. Lijn 51 onderhoudt momenteel een verbinding tussen het Centraal Station en Amstelveen.

In het ontwerp Programma van Eisen 2012 van de Stadsregio Amsterdam wordt voorgesteld de metrolijn vanuit Amstelveen niet verder te laten rijden dan de Spaklerweg in Amsterdam. Dit betekent dat metrolijn 51 niet meer doorrijdt naar de het centrum van Amsterdam en naar de openbaar vervoerknooppunten Amstelstation en Centraal Station.

Hinder en vertraging
Een groot aantal reizigers zal hier hinder en vertraging van ondervinden. Stadsregio Amsterdam doet het voorstel vanwege een komende veiligheidsmaatregel waarbij er minder tramstellen door de metrobuis mogen rijden.

Onbegrijpelijk
Portefeuillehouder Verkeer en Vervoer Paul Slettenhaar: "Dit voorstel is onbegrijpelijk. Er wordt geen rekening gehouden met de reizigers uit Zuideramstel en Amstelveen. Het druist ook volledig in tegen het streven om reizigers te stimuleren om juist gebruik te maken van het openbaar vervoer. Ik roep reizigers dan ook op om gebruik te maken van hun inspreekrecht"

Laat van u horen!
De Stadsregio Amsterdam wil graag weten wat u vindt van het nieuwe ontwerp Programma van Eisen. U kunt tot en met 20 juni uw inspraakreactie geven op het ontwerp. Dit kan op de site van Stadsregio Amsterdam.