Politie Hollands Midden

Datum: 19 juni 2009

Sassenheim Aanhoudingen na vernieling De politie heeft in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 juni twee Lissers van 16 en 21 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van vernieling c.q. poging inbraak. De politie kreeg omstreeks 01.15 uur de melding dat twee personen vermoedelijk aan het inbreken waren bij een supermarkt aan de Hoofdstraat. De personen waren met een dranghek tegen de voordeur aan het rammen.

Sassenheim Beroofd van geld Een 17 jarige Sassenheim is vrijdag rond 03.30 uur beroofd van zijn geld. De jongen fietste over de Hoofdstraat toen twee personen op de fiets en twee op de scooter hem dwongen tot stoppen. Onder bedreiging van een mes moest hij goederen afstaan. Hij gaf uiteindelijk geld waarna de vier er vandoor gingen. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844.

Leiden Verdachte van inbraak in café aangehouden De politie heeft vrijdag 19 juni om 03.30 uur een 29 jarige Amsterdammer aangehouden op verdenking van het plegen van een inbraak bij een café aan het Valkenpad. De politie kreeg de melding dat enkele personen waren gezien bij de zaak. Op het moment dat agenten kwamen aangereden renden de personen bij het café weg. De Amsterdammer werd al snel aangehouden. Bij hem werden handschoenen aangetroffen. De politie doet verder onderzoek naar de inbraak waarbij geld werd gestolen. Bij het pand werd een ruit ingeslagen om binnen te komen.

Leiden Aanhouding winkeldief De politie heeft op donderdag 18 juni omstreeks 20.00 uur een 26-jarige verdachte uit Den Haag aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Een niet als dusdanig herkenbare beveiliger van een winkel in de Haarlemmerstraat zag de man een voorwerp van de winkel in zijn tas stoppen. Hij waarschuwde de politie terwijl hij de man volgde, waarna de man kon worden aangehouden op de Stationsweg. Daar deed hij afstand van het gestolen goed. In zijn tas vonden de agenten onder andere een magneet waarmee beveiligingstags verwijderd kunnen worden. De verdachte is ingesloten.

Rijpwetering Verkeersongeval Donderdag 18 juni om 16.20 uur vond op de Ripselaan een aanrijding plaats tussen een 50 jarige wielrenner en een 23 jarige bromfietser, beiden uit Roelofarendsveen. De fietser kwam van de Poeldijk en wilde rechtsaf de Ripselaan oprijden. De bromfietser reed vanaf de Koppoellaan en ging aan de andere kant van de weg rijden om het fietspad op te gaan. Hij deed dit echter te vroeg waardoor beide bestuurders elkaar niet konden zien en er een frontale aanrijding ontstond. De wielrenner werd met onbekend letsel overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Hazerswoude-Rijndijk Fiets op N11 gegooid In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 juni is een fiets vermoedelijk rond 01.10 uur van het viaduct ter hoogte van de afslag Hazerswoude-Rijndijk op de N11 (richting Bodegraven) gegooid. Een passant zag de fiets, een groene Batavus, liggen op de linkerrijbaan en heeft het weggehaald. Een andere passant kon de man nog net ontwijken. De politie heeft de dader nog niet achterhaald en verzoekt getuigen zich te melden. Getuigen kunnen zich melden via 0900 - 8844.

Boskoop Politie onderzoekt brand in woning De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van een brand in een woning aan de Hamwijck. Omstreeks 01.15 uur roken surveillerende agenten een brandlucht en hoorden personen roepen dat er brand was. In de woning waar de brand is ontstaan was op dat moment niemand aanwezig. De agenten hebben direct omliggende woningen ontruimd en de komst van de brandweer afgewacht. De bewoners van zo'n tien woningen werden opgevangen in de brandweerkazerne. Een agent die probeerde een deur te openen raakte door glas gewond aan een kuit. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

--- einde berichten ---