Politie Limburg-Noord

Poging tot beroving, Montfort


Datum: 19-06-2009
Tijd bericht: 10:17
Plaats: Montfort

Donderdagmiddag is op de Waarderweg geprobeerd een 59-jarige vrouw uit Montfort te beroven door gebruik te maken van waarschijnlijk een of ander gas. De vrouw was die middag rond 15:30 uur spullen in haar auto aan het laden, toen ze plotseling van achteren bij haar keel werd gegrepen en een of ander gas in haar gezicht kreeg gespoten. Uit reactie schopte de vrouw naar achteren, waardoor ze beiden op de grond vielen en de vrouw los kon komen. Door flink te schreeuwen wist het slachtoffer haar belager blijkbaar af te schrikken, want deze nam de benen in de richting van het Reutje. Bij de vrouw is niets weggenomen en ze heeft ook geen letsel overgehouden aan de aanval.

De politie is een onderzoek gestart en heeft direct de omgeving afgezocht met een speurhond, helaas nog zonder resultaat. De verdachte droeg op het moment van de aanval een grijze bivakmuts met gaten. Het was een man van ongeveer 25 jaar oud, 170 -175 cm groot met een blanke huidskleur, blauwe ogen en een smal postuur.

Mocht iemand getuigen zijn geweest van dit voorval, of rond deze tijd iets verdachts hebben gezien in de buurt van de Waarderweg, kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.