Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 19-06-2009

Aangehouden met gestolen bromfietsonderdelen

NIEUWEGEIN De politie heeft donderdagmiddag 18 juni bij een bromfietscontrole aan de Harmonielaan een 16-jarige jongen uit Utrecht aangehouden, die reed op een bromfiets met gestolen onderdelen.

Toen die middag rond 14.15 uur een motoragent de bromfietser wilde controleren, ging die er met hoge snelheid vandoor. De agent zette de achtervolging in. De bromfietser veroorzaakte meerdere malen bijna een aanrijding met andere weggebruikers. Uiteindelijk konden twee motoragenten hem tot stoppen dwingen. Hij moest mee naar het politiebureau.

Daar bleek dat hij een vlindermes bij zich had en dat zijn bromfiets of in ieder geval het motorblok daarvan vermoedelijk van diefstal afkomstig was. De bromfiets en het mes werden in beslag genomen. De politie doet nader onderzoek en maakt proces-verbaal op. De verdachte werd door zijn vader opgehaald.

Bromfietser heeft te veel gedronken

NIEUWEGEIN De politie heeft in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 juni op de Flamingo een 16-jarige jongen uit Nieuwegein aangehouden, die een bromfiets bestuurde terwijl hij te veel alcohol had gedronken.

De politie controleerde de bromfietser die nacht om 00.45 uur. De blaastest viel voor de verdachte negatief uit en hij moest mee naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse 370 ug/l uit. De beginnende bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. De politie maakt proces-verbaal op.