Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 19-06-2009

Drie verdachten verkrachting aangehouden
UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 17 op donderdag 18 juni nabij de tankopslag aan de Gelderlantlaan op heterdaad drie mannen uit Utrecht aangehouden op verdenking van het verkrachten van een 19-jarige vrouw uit Nijmegen.

Agenten die rond 03.55 uur op een inbraakalarm bij de tankopslag afkwamen, troffen op een onverhard stukje weg tussen de tankopslag en het kanaal een auto aan met daarin drie mannen en een vrouw. Uit onderzoek bleek dat één van de mannen te boek stond in het opsporingsregister voor vier boetes. Het gaat om een 23-jarige man uit Utrecht. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De andere twee mannen gingen daar ook heen om de boetes voor hun metgezel te betalen.

Toen kregen de agenten een melding van een getuige over een vrouw die was meegenomen door drie mannen en door hen was verkracht. Het bleek te gaan om de drie mannen en de vrouw in de auto bij de tankopslag. De vrouw had aanvankelijk vermoedelijk uit angst verklaard dat ze vrijwillig bij de mannen in de auto zat.

De andere twee mannen werden ook aangehouden. Het gaat om Utrechters van 23 en 27 jaar.
Rechercheurs van de afdeling Zeden doen onderzoek. De verdachten zijn in verzekering gesteld.

Fietsendief aangehouden
UTRECHT De politie heeft donderdagavond 18 juni een 33-jarige man uit Vianen aangehouden, die ervan wordt verdacht op de Oudegracht een fiets te hebben gestolen.

Getuigen zagen rond 23.30 uur de verdachte het slot van een gestalde fiets openbreken en waarschuwden de politie. Agenten kwamen ter plaatse en namen de verdachte mee naar het politiebureau voor verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Agent bedreigd, helers aangehouden
UTRECHT De politie heeft donderdagavond 18 juni op de Valetonlaan een 27-jarige en een 37 man, beiden uit Utrecht, aangehouden op verdenking van heling van een gestolen auto.

Agenten lieten rond 21.30 uur de auto stoppen, omdat de bestuurder opvallend hard reed en een rood verkeerslicht negeerde. Uit onderzoek bleek dat de auto als gestolen gesignaleerd stond. De auto werd in beslag genomen en beide verdachten moeten mee naar het politiebureau voor verhoor. De 27-jarige bijrijder bedreigde een van de agenten verbaal. De 37-jarige bestuurder was kennelijk onder invloed van alcohol en weigerde mee te werken aan de ademanalyse. Beide verdachten zijn ingesloten. De politie doet nader onderzoek en maakt proces-verbaal op.

Tasjesroof
UTRECHT Een 29-jarige vrouw uit Utrecht is op donderdag 18 juni op de Marshalllaan beroofd van haar handtas.

De vrouw stond omstreeks 21.15 uur te wachten bij de bushalte aan de Marshalllaan, vlakbij de kruising met de Van Heuven Goedhartlaan. Op het moment dat de 29-jarige van het bushokje naar de bus toeliep, rukte een jongeman de tas uit haar handen en rende weg richting de Bevinlaan. Halverwege stonden twee mannen op de fiets te wachten. De man met de tas sprong bij een van hen achterop. Het drietal is vervolgens richting de Bevinlaan gereden.

Het signalement van de man die de tas pakte luidt:
* negroïde man

* lengte 1.70 tot 1.80 meter

* normaal postuur

* leeftijd 20 22 jaar

* kort donkerbruin haar

* droeg een donkerblauw T-shirt

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Heeft u informatie? Belt u dan s.v.p. met de politie van het bureau Utrecht zuid op telefoonnummer: 0900 88 44.

Onder invloed
UTRECHT De politie heeft in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 juni een man aangehouden, omdat hij onder invloed op zijn snorfiets reed.

Tijdens de surveillance controleerden agenten op de Nobelstraat een man. Uit een eerste blaastest bleek dat de 19-jarige uit Zeist man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 430 ug/l uit. Hij kon direct zijn rijbewijs inleveren. Met een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur werd de man naar huis gestuurd.