Politie Haaglanden

Persberichten 19 juni

Haaglanden, 19-06-2009

Meisje beroofd van telefoon
Den Haag Een 17-jarige Haagse is donderdagmiddag 18 juni om 12.39 uur op de Hobbemastraat het slachtoffer geworden van een beroving en mishandeling. Omstanders vertelden de politie dat het slachtoffer door een groep van vijf of zes meisjes was geschopt en geslagen. Deze meisjes namen daarna de mobiele telefoon van het slachtoffer af. Het slachtoffer had pijn in haar hoofd en verschillende schrammen op haar handen. Zij moest zich onder doktersbehandeling stellen en deed daarna aangifte. Terwijl de agenten bezig waren, werden zij door iemand aangesproken die vertelde dat er nog een meisje was mishandeld. Dit meisje, een 13-jarige Haagse, had ruzie gekregen met een groep meisjes en werd door hen geslagen. Op de Jan Lievenstraat zagen surveillerende politieagenten twee meisjes rennen die voldeden aan het signalement van de daders van de beroving. De meisjes, 12 en 13 jaar oud, werden aangehouden. Zij hadden een mobiele telefoon bij zich, waarvan ze verklaarden dat ze die op straat hadden gevonden. Nadat zij bij de politie een verklaring hadden afgelegd, werden ze in vrijheid gesteld.

Wateroverlast leidt naar hennepkwekerij
Den Haag Een melding van wateroverlast leidde donderdagmiddag 18 juni naar een hennepkwekerij op de De Heemstraat. De politie kreeg omstreeks 15.00 uur een melding van wateroverlast en omdat de stroom in de onderliggende panden regelmatig uitviel, werd in de bovengelegen woning een onderzoek ingesteld. In de woonkamer troffen de agenten een hennepkwekerij met 403 hennepplanten aan. De hennepkwekerij werd ontmanteld en de politie stelt een onderzoek in. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Geen rijbewijs en onder invloed
Den Haag Tijdens een reguliere verkeerscontrole op de Elandstraat, constateerden agenten donderdagavond 18 juni dat een 55-jarige man uit Den Haag zijn auto bestuurde terwijl hij een volledige rijontzegging had. Ook roken de agenten dat de man onder invloed was. De automobilist werd aangehouden en op het politiebureau blies hij 785 ugl. Uit onderzoek bleek dat de man zijn oude rijbewijs had ingeleverd omdat hij een volledige rijontzegging had, in Spanje een nieuw rijbewijs had aangevraagd en daar rustig mee rondreed. Dit rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Snelheidscontrole op Ockenburgstraat
Den Haag / Loosduinen - Tijdens een radar-snelheidscontrole op de Ockenburgstraat controleerden politieagenten donderdag 18 juni tussen 18.30 en 23.00 uur 1202 passanten. In totaal begingen 295 automobilisten een snelheidsovertreding. De hoogstgemeten snelheid was 96 km/u, waar 50 km/u is toegestaan. De overtreders vinden binnenkort een boete in de brievenbus.

Bekenden gaan elkaar met mes te lijf
Den Haag / Loosduinen - Een 29-jarige Haagse en een 28-jarige Hagenaar gingen elkaar donderdag 18 juni om 13.58 uur om nog onbekende reden met een mes te lijf in een woning aan de Nocturnestraat. Politieagenten namen hen, na een telefonische melding van de Haagse, mee naar het politiebureau. Daar zijn de lichte verwondingen van beide personen behandeld. Politie Haaglanden onderzoekt de zaak.

Bestuurder en bijrijder aangehouden
Den Haag / Loosduinen - Politieagenten hielden vrijdagochtend 19 juli om 01.30 uur een 18-jarige automobilist uit Den Haag en zijn 17-jarige Haagse bijrijder aan. Tijdens een reguliere voertuigcontrole op de Maurice Ravelweg bleek de bestuurder van de auto geen rijbewijs te hebben. Zijn bijrijder bleek een boete open te hebben staan. Beide jongens zijn aangehouden.

Hardleerse bestuurder
Leidschendam Een 30-jarige automobilost uit Wassenaar belandde vrijdag 19 juni tot twee keer toe in een politiecel. Agenten hielden de man voor de eerste keer aan op de Oude Trambaan. Hij bleek teveel te hebben gedronken, hij blies 240 ugl en kreeg naast een bekeuring ook een rijverbod. Korte tijd later zagen de agenten de man weer rijden. Hij kreeg wederom een bekeuring en moest lopend verder.

Pool zonder rijbewijs
Leidschendam Een 27-jarige Pool dacht donderdag 18 juni zonder rijbewijs over de Lavendel te kunnenrijden. Politieagenten die de man aan een routinecontrole onderwierpen ontdekten dat de man geen rijbewijs had. Aangezien de man geen vaste woon of verblijfplaats had, moest hij zijn boete van 30 euro direct betalen.

Autokrakers aangehouden
Rijswijk De politie hield vrijdagochtend 19 juni om 06.00 uur twee Polen aan op verdenking van diefstal uit enkele autos. Agenten kregen een melding van een getuige die het duo zag fietsen over de Martin Campslaan en vond dat zij zich daarbij verdacht gedroegen. Uit onderzoek bleek dat beide mannen inbrekersgereedschap bij zich hadden en een van de twee had in zijn rugzak twee navigatiesystemen zitten. In de straat bleek dat vijf autos open stonden. De politie vermoedt dat de twee Poolse verdachten zij deze autos hebben geopend met valse sleutels. Een van de aangehouden verdachte beschikte over een set autosleutels. Beide mannen (24 jaar) zitten vast voor nader verhoor.

Wippolderlaan racebaan?
Westland/Wateringen Een 41-jarige automobilist uit Monster moest vrijdagochtend 19 juni zijn rijbewijs inleveren. De man reed over de Wippolderlaan. Agenten constateerden dat de man 160 km/u reed, terwijl 80 km/u het maximum is. Met een flinke bekeuring op zak en zonder rijbewijs mocht de man later weer gaan.

Hennepkwekerij aangetroffen
Delft Politieagenten ontdekten donderdag 18 juni omstreeks 16.45 uur in een woning aan de Buizerdlaan een hennepkwekerij. In de woning trof men in een kamer de kwekerij aan. Ook bleek dat in de woning de stroom illegaal werd afgetapt. De politie hield de twee mannelijke bewoners (23 en 37 jaar) aan. Hun aandeel in deze zaak zal worden onderzocht. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Ruzie in disco
Delft- Politiegenten hielden vrijdag 19 juni om 03.45 uur een 21-jarige man uit Den Haag aan. Hij had in een uitgaansgelegeneid aan de Burgwal ruzie gekregen, waarbij hij aan een 20-jarige Delftenaar klappen uitdeelde. Getuigen belden de politie, die de man meenam naar het politiebureau. Daar kreeg hij een proces-verbaal.

Pizzakoerier rijdt tegen muur
Delft Een 16-jarige bromfietser uit Delft raakte donderdag 18 juni om 19.25 uur de macht over het stuur kwijt. Hierdoor reed hij op de Reeweg tegen de muur van een schuur aan. De ambulance vervoerde hem met vermoedelijk een gebroken sleutelbeen naar het ziekenhuis.