Politie Midden- en West Brabant

Oosterhout

Oosterhout, 18-06-2009

Vijf arrestanten na schermutseling in Sleeuwijk

SLEEUWIJK: De politie pakte donderdagmiddag 18 juni vijf minderjarigen op naar aanleiding van een uit de hand gelopen onenigheid. Het geweld vond plaats rond het middag uur bij de skatebaan aan de Notenlaan in Sleeuwijk. Er was al een paar dagen ruzie tussen twee groepjes jongeren. Vandaag, tijdens een tussenuur, moest die ruzie kennelijk beslecht worden. Er werd over-en-weer geduwd, waarbij een 15-jarige jongen uit Werkendam een klap op zijn neus kreeg. Omdat de neus al een keer eerder gebroken is geweest moest hij voor medische onderzoek naar het ziekenhuis in Gorinchem. De politie arresteerde vijf jongens en bracht hen voor verhoor naar het politiebureau in Nieuwendijk. De arrestanten zijn:

- een 15-jarige jongen uit Sleeuwijk

- een 14-jarige jongen uit Werkendam

- een 15-jarige jongen uit Werkendam

- een 14-jarige jongen uit Sint Philipsland

- een 16-jarige jongen uit Werkendam
Deze laatste verdachte krijgt ook proces-verbaal vanwege overtreding van de Wet Wapens en Munitie. Tijdens de ruzie trok hij namelijk een vlindermes waarmee hij bedreigingen uitte.
De politie onderzoekt wie van de verdachten, in welke mate betrokken is geweest bij het incident. De ouders van de kinderen en de school zijn van de gebeurtenissen op de hoogte gesteld.

Vrouw ziet schennispleger voor de tweede keer

OOSTERHOUT: Een 19-jarige vrouw werd donderdag 18 juni slachtoffer van een schennispleger. Dat gebeurde rond 00.30 uur op de Hoofseweg. De vrouw zag een man staan die onzedelijke handelingen met zichzelf deed. Thuisgekomen alarmeerde zij de politie die binnen twee minuten op de opgegeven locatie was. De dader was echter al vertrokken. De vrouw spreekt over een oudere man van circa 60/70 jaar. Hij had kort haar en droeg een zwart petje. Ze was hem al eerder op dezelfde plek
tegengekomen. De politie heeft haar beide meldingen in onderzoek.

Scooterrijder raakt gewond bij aanrijding

KAATSHEUVEL: De politie behandelde woensdagmiddag 17 juni een
verkeersongeval op de Bevrijdingsweg in Kaatsheuvel. Bij het ongeval liep een scooterrijder een gebroken sleutelbeen op.

Het ongeluk gebeurde om 17.30 uur toen een 16-jarige scooterrijder uit Kaatsheuvel op zijn V op zijn brommer uit de Dijkstraat kwam. Hij wilde de Bevrijdingsweg oversteken. Hij werd daarbij aangereden door een juist passerende automobilist die in de richting van de Midden Brabantweg reed. De jongen is over de motorkap van de auto gevlogen, waarbij hij met zijn linker schouder de voorruit van de auto raakte. Hij belandde daarna in de middenberm. Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer overgebracht naar het Twee Steden in Tilburg, waar een gebroken sleutelbeen werd geconstateerd. De politie maakte
proces-verbaal op van dit ongeval. De betrokken automobiliste, een 42-jarige vrouw uit Loon op Zand, kwam met schrik vrij.

Twee geparkeerde auto's uitgebrand

GILZE: Twee auto's raakten door brand beschadigd in de Abdis van Thornstraat in Gilze. Het vuur werd ontdekt op donderdag 18 juni om 02.30 uur. Een zwarte Seat Alhambra stond in brand en de vlammen sloegen over naar een daarnaast geparkeerde rode Peugeot 106. De schade aan beide voertuigen was aanzienlijk. Vermoedelijk zijn allebei de auto's total-loss. De toedracht van de brand is nog onduidelijk en wordt door technische rechercheurs van de politie nader onderzocht.

Forse schade na inbraak in Waalwijk

WAALWIJK: Tussen woensdag 17 juni 19.30 uur en donderdag 18 juni 06.30 uur is er ingebroken in het in aanbouwzijnde gemeentehuis aan de Taxandriaweg. In het pand hebben de inbrekers vele kilometers
datakabel, elektriciteitskabel, signaalkabel en nog eens 20 losse haspels met data kabel meegenomen. De reeds geïnstalleerde datakabel is weggehaald uit de kabelgoten uit de vloer. Dit is een speciale computervloer. Het schadebedrag is groot, want er twee volle werkweken van 12 personen zal opnieuw gedaan moeten worden.

Proces-verbaal voor betreden schoolplein

MADE: De wijkagent van Made heeft proces-verbaal opgemaakt tegen vier jongens ( 13, 13, 14 en 15 jaar) uit Made. Het viertal was aan het voetballen op het schoolplein van basisschool De Stuifhoek aan de Norbartstraat. Vanwege vele vernielingen, schade en overlast in het verleden geldt op de Madese schoolpleinen toegangsverboden voor onbevoegden. Er hangen verbodsbordjes en de jeugd is daarop regelmatig gewezen door de politie. Samen met het Openbaar Ministerie wordt bekeken of de vier jongens eventueel nog naar Bureau Halt kunnen voor een alternatieve straf.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 18-06-2009 17:24 | © Regio Midden en West Brabant |