FloraHolland


Cymbidium-seizoen geëvalueerd tijdens FloraHolland Cymbi-Q 2009

FLORAHOLLAND (19 juni 2009) - Vrijdag 12 juni heeft onder het motto Cymbi-Q de jaarlijkse Cymbidium relatiebijeenkomst plaatsgevonden. Dit evenement vindt haar historie in Naaldwijk en is dit jaar voor de zesde keer concernbreed georganiseerd. Het hele Cymbidium-vak komt bij elkaar om het seizoen te evalueren. Een initiatief dat door aanvoerders zelf gefinancierd wordt. FloraHolland ondersteunt in de organisatie. Ook dit jaar had Aad de Koning zijn kwekerij in Bleiswijk weer beschikbaar gesteld voor dit evenement.

Cymbi Q is een begrip is in Cymbidium-land. Naast het bijpraten is het ook een goed moment om nieuwe relaties aan te knopen. Met een opkomst van circa 100 personen waren meer mensen aanwezig dan voorgaande jaren. Van handelskant waren 20 à 25 in- en verkopers aanwezig. In een informele sfeer wisselden kwekers en exporteurs praktische tips uit, bijvoorbeeld wat kan een kweker verbeteren aan zijn mix voor de export naar bepaalde landen. Verder was het opvallend dat er dit jaar meer aanvoerders uit de regio Aalsmeer van de partij waren. Sinds de fusie sluiten zij aan dit evenement.

Opvallend is dat kwekers en kopers ondanks het achterliggende moeilijke seizoen met vertrouwen uitkijken naar 2009/2010. Zij verwachten dat de handel stabiliseert of zelfs weer iets aantrekt en er weer een goed Cymbidium-seizoen gedraaid kan worden.