Gemeente Den Haag

Indisch Familie Archief naar Haags Gemeentearchief

Het Indisch Familie Archief heeft een nieuw onderkomen. Vanaf 1 september 2009 is het archief te raadplegen op de studiezaal van het Haags Gemeentearchief.

Het Indisch Familie Archief werd in 1972 in Den Haag opgericht door D.A. (Dick) Visker.
Het archief verzamelt, selecteert, beheert en presenteert archieven die van belang zijn om inzicht te krijgen in de geschiedenis van Nederlands-Indische families. Door deze informatie te verzamelen, te bewaren en toegankelijk te maken, wil het Indisch Familie Archief een bijdrage leveren aan de vergroting van het historisch besef in het algemeen en een groter inzicht in de geschiedenis van Nederlands-Indische families in het bijzonder. Het Indisch Familie Archief is een stichting die financieel wordt gedragen door de donaties van leden.

Een verhuizing van het Indisch Familie Archief is noodzakelijk omdat de oude locatie aan de Stadhouderslaan niet langer voldoet aan de professionele eisen voor opslag en beheer van archieven. Bovendien ontbreekt hier de ruimte om de collectie uit te breiden en is de locatie minder toegankelijk voor (met name de oudere) bezoekers.