Gemeente Geertruidenberg


Stem voor een mooier Brabant!

Het Henricusgebouw en het daarbij behorende pleintje aan het Schoolpad te Raamsdonksveer behoren tot de 21 genomineerde rommellocaties voor het project Mijn mooi Brabant van de provincie Noord-Brabant. Tot en met 6 juli kan gestemd worden via de website www.mijnmooibrabant.nl.

Doe mee en zorg ervoor dat het Henricusgebouw met hulp van geld van de provincie opgeknapt wordt!

Burgers bepalen
Burgers bepalen wie de zes winnaars worden van de omgekeerde schoonheidswedstrijd. Ze kunnen tot en met 6 juli een stem uitbrengen op hun favoriete lelijke plek. Alleen de winnende locaties ontvangen een provinciale subsidie waarmee het opknappen van de verrommelde locatie ook echt uitgevoerd kan worden.

Stem op deze locatie zodat het kan worden opgeknapt met geld van de provincie! Klik op de afbeelding om nu te stemmen:

Waarom het Henricusgebouw en bijbehorend pleintje aan het Schoolpad? Het Henricusgebouw is een voormalig school- en verenigingsgebouw aan het Schoolpad dat dateert uit 1872. De kosten voor het opknappen van het pand en een deel van het Schoolpad zouden neerkomen op ongeveer EUR700.000. De ideeën zijn er om een passende functie te geven aan het Henricusgebouw. Zo ontstaat er weer toekomst voor het Henricusgebouw. Het pand behoudt zo zijn karakteristieke uiterlijk en kan bijvoorbeeld geschikt worden gemaakt voor een sociaal-maatschappelijke functie (bijvoorbeeld een "vestzaktheater" om de amateurkunst in de gemeente verder te stimuleren en/of gebruik door sociaal culturele instellingen en verenigingen van de gemeente).

Promotie
De gemeente, de gebroeders Zijlmans en het Veers Erfgoed gaan campagne voeren om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen voor het Henricusgebouw en het Schoolpad. Ook de provincie voert campagne om bekendheid te geven aan Mijn mooi Brabant.
Op dinsdag 30 juni 2009 staat het promotieteam van Mijn Mooi Brabant van 13.30 tot 14.30 uur in de buurt van het Schoolpad en het gemeentehuis in Raamsdonksveer om daar zoveel mogelijk mensen op te roepen hun stem uit te brengen op het Henricusgebouw en het bijbehorende deel van het Schoolpad.
Op 9 juli maakt gedeputeerde Paul Rüpp de winnende locaties bekend.

Mooi Brabant
De provincie Noord-Brabant wil een provincie zijn en blijven waar mensen graag wonen, werken en recreëren. Jammer genoeg ervaren de Brabanders sommige plekken in de provincie als steeds voller en rommeliger. Met het project Mijn Mooi Brabant wil de provincie actief bijdragen aan het tegengaan van 'verrommelde' locaties. Zo wordt behouden wat mooi is en wordt mooi gemaakt wat als lelijk wordt ervaren. Met aansprekende voorbeelden ziet u hoe het anders kan.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht op www.mijnmooibrabant.nl.