Gemeente Leeuwarden

Triangel Studios Triangel Studios

Leeuwarder bedrijf ontwikkelt applicatie voor wereldmerk

Bron: Gemeente Leeuwarden (17-06-2009)

Het Leeuwarder bedrijf Triangle Studios gaat aan het werk voor Polaroid. Het Amerikaanse bedrijf is in de jaren zestig beroemd geworden met direct klaar fotoapparatuur en zonnebrillen en is tegenwoordig meer bekend van onder andere allerlei soorten ID-kaarten. In opdracht van Polaroid gaat Triangle met name voor de Amerikaanse markt een applicatie ontwikkelen waarmee online zogenaamde `memorial cards' kunnen worden gemaakt.

"Memorial Cards zijn herdenkingskaartjes. Je kunt ze vergelijken met de bidprentjes zoals we die met name ook in de katholieke wereld wel kennen", zo legt Triangle-directeur Remco de Rooij (25) uit. "Alleen is het in de VS een enorme markt. Er worden overal kaartjes voor gemaakt. Ter gelegenheid van geboorte en overlijden, maar ook voor huisdieren of om een jubileum te markeren. Het bedrijf Polaroid merkte dat er een enorme vraag was om online de kaartjes te laten maken en te bestellen."

Na een flinke zoektocht kwamen de Amerikanen via het bedrijf Screencheck uit Zoetermeer, bij Triangle uit. De Rooij: "Screencheck is gespecialiseerd in betaalkaarten en andere pasjes. Zij regelden voor Polaroid het logistieke gedeelte en alle technische benodigdheden voor dit project. Wij ontwierpen de applicatie waarmee de klant online allerlei soorten herdenkingskaartjes kan maken. Daarbij doen wij ook de ontwerpen van die kaartjes."
Polaroid verwacht veel van de online verkoop van de `memorial cards'. De website met de Triangel-applicatie, waarmee de kaarten online kunnen worden samengesteld en besteld, wordt momenteel op een proefsite uitgetest. Naar verwachting zal de daadwerkelijke website in juli van dit jaar online zijn.

Triangle Studios is een jong Leeuwarder gamingbedrijf. Sinds een jaar heeft Triangle de tak `applications' opgestart, waar een snelle groei in blijkt te zitten. De oprichters zijn direct na hun studie multimedia & design aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden van start gegaan. Men ontwikkelt allerlei games, onder andere voor Nintendo. Half juni presenteerde het bedrijf tijdens het `Festival of Games' in Utrecht het eigen spel Heron Steam Machine, een puzzel-game voor alle leeftijden, speciaal voor het Ninteno-platform `Wii'.

Bij Triangle Studios werken op dit moment twintig mensen.

http://triangle-studios.com
http://www.polaroid-id.com
http://www.screencheck.com
http://www.leeuwarden.nl