Internationale prijzen voor Tenuta Villa Trasqua
19/06/2009 11:02
PR Newswire
CASTELLINA IN CHIANTI, Italië, June 19 /PRNewswire/ --
- Opnieuw 'The Best of Best Wine' bij de Wine and Spirit Competition 2009
Met zijn Supertuscan Trasgaia 2006 heeft het Toscaanse wijnhuis Villa
Trasqua opnieuw het predikaat 'De beste wijn' binnengesleept. Tijdens de
International Wine and Spirit Competition( ISWC) 2009 in Londen behaalde
Villa Trasqua voor de tweede keer op rij de prestigieuze titel 'Best in
Class'. Een primeur in de wijnwereld. 'Tenuta' Villa Trasqua is herkenbaar
aan de grote T op de etiketten.
Na de overall Champion Awards tijdens de American Express Tower Club Wine
Awards 2009 in Singapore, scoort Villa Trasqua dus opnieuw. Overigens heeft
ISWC in London tot doel de kwaliteit van 's werelds beste wijnen, te
promoten. Villa Trasqua, ongeveer 120 hectare groot, ligt enkele kilometers
buiten Siena in het zuidwesten van Chianti Classico, het beste deel van de
Chianti-regio. Sinds 1968 wordt er op het wijngoed wijn geproduceerd en eind
2001 kwam de 'wijngaard ' in handen van de Nederlandse wijnliefhebber Hans
Hulsbergen. Hij zorgde onder meer voor een volledig nieuwe druivenaanplant en
investeerde flink in nieuwe vaten, fusten en een volautomatische pers. Ook
nam Hulsbergen de Zwitserse wijnmaker Andreas Stössel in de arm. Deze werkt
nauw samen met de beroemde 'dottore Stefano Chioccioli', die aan Villa
Trasqua is verbonden als wijnmaker-adviseur.
Paraplu van Chianti Chiasso
Het wijngoed ligt op de berg Trasqua, een glooiend terrein met diverse
soorten arme grond: stenig, zanderig met wat klei, kalk, leem en
ijzerhoudend. Villa Trasqua omvat nu zo'n 55 hectare aan wijngaarden. Bijna
alle wijnstokken, zo'n 95% van het totaal, zijn op het zuiden gericht, "een
must om hoogwaardige wijnen te produceren", stelt Stössel. Naast de
bodemsamenstelling speelt ook het plaatselijke microklimaat een grote rol in
de kwaliteit van de wijnen. "De berg Trasqua wordt ook wel 'de paraplu van
Chianti Classico' genoemd: regent het in en achter de omringende heuvels, op
en rond het wijngoed blijft het meestal droog. Villa Trasqua ligt bovendien
op een plateau, waar altijd een lichte bries waait. Zo blijven de druiven
mooi droog en gezond en blijft de temperatuur aangenaam."
Doorslaggevend
Volgens de filosofie van Villa Trasqua wordt 'top'-wijn in de wijngaard
gemaakt. Stössel: "Wij besteden enorm veel tijd en aandacht aan onze
wijnstokken om zo de best mogelijke druiven te produceren. We kunnen alleen
maar kwaliteitswijn maken van de beste druiven, dus is ons werk in de
wijngaard doorslaggevend. De laatste verfijning in het proces vindt plaats in
onze ondergrondse, geklimatiseerde kelder."
http://www.villatrasqua.it