Internationale prijzen voor Tenuta Villa Trasqua 19/06/2009 11:02

PR Newswire

CASTELLINA IN CHIANTI, Italië, June 19 /PRNewswire/ --

- Opnieuw 'The Best of Best Wine' bij de Wine and Spirit Competition 2009

Met zijn Supertuscan Trasgaia 2006 heeft het Toscaanse wijnhuis Villa Trasqua opnieuw het predikaat 'De beste wijn' binnengesleept. Tijdens de International Wine and Spirit Competition( ISWC) 2009 in Londen behaalde Villa Trasqua voor de tweede keer op rij de prestigieuze titel 'Best in Class'. Een primeur in de wijnwereld. 'Tenuta' Villa Trasqua is herkenbaar aan de grote T op de etiketten.

Na de overall Champion Awards tijdens de American Express Tower Club Wine Awards 2009 in Singapore, scoort Villa Trasqua dus opnieuw. Overigens heeft ISWC in London tot doel de kwaliteit van 's werelds beste wijnen, te promoten. Villa Trasqua, ongeveer 120 hectare groot, ligt enkele kilometers buiten Siena in het zuidwesten van Chianti Classico, het beste deel van de Chianti-regio. Sinds 1968 wordt er op het wijngoed wijn geproduceerd en eind 2001 kwam de 'wijngaard ' in handen van de Nederlandse wijnliefhebber Hans Hulsbergen. Hij zorgde onder meer voor een volledig nieuwe druivenaanplant en investeerde flink in nieuwe vaten, fusten en een volautomatische pers. Ook nam Hulsbergen de Zwitserse wijnmaker Andreas Stössel in de arm. Deze werkt nauw samen met de beroemde 'dottore Stefano Chioccioli', die aan Villa Trasqua is verbonden als wijnmaker-adviseur.

Paraplu van Chianti Chiasso

Het wijngoed ligt op de berg Trasqua, een glooiend terrein met diverse soorten arme grond: stenig, zanderig met wat klei, kalk, leem en ijzerhoudend. Villa Trasqua omvat nu zo'n 55 hectare aan wijngaarden. Bijna alle wijnstokken, zo'n 95% van het totaal, zijn op het zuiden gericht, "een must om hoogwaardige wijnen te produceren", stelt Stössel. Naast de bodemsamenstelling speelt ook het plaatselijke microklimaat een grote rol in de kwaliteit van de wijnen. "De berg Trasqua wordt ook wel 'de paraplu van Chianti Classico' genoemd: regent het in en achter de omringende heuvels, op en rond het wijngoed blijft het meestal droog. Villa Trasqua ligt bovendien op een plateau, waar altijd een lichte bries waait. Zo blijven de druiven mooi droog en gezond en blijft de temperatuur aangenaam."

Doorslaggevend

Volgens de filosofie van Villa Trasqua wordt 'top'-wijn in de wijngaard gemaakt. Stössel: "Wij besteden enorm veel tijd en aandacht aan onze wijnstokken om zo de best mogelijke druiven te produceren. We kunnen alleen maar kwaliteitswijn maken van de beste druiven, dus is ons werk in de wijngaard doorslaggevend. De laatste verfijning in het proces vindt plaats in onze ondergrondse, geklimatiseerde kelder."

http://www.villatrasqua.it