Gemeente Breda

Voormalig Hollemanterrein verdient opknapbeurt

Het voormalig Hollemanterrein is deze week genomineerd door de provincie voor meest `verrommelde' locatie van Brabant.

En dat is positief, want als deze plek in Breda deze titel binnenhaalt, betekent dat Breda EUR 1,4 miljoen van de provincie krijgt voor een grondige opknapbeurt. Naast de locatie in Breda zijn nog een twintigtal andere locaties in Brabant genomineerd. Tot 6 juli aanstaande kunnen alle Brabanders stemmen op de locatie waarvan zij vinden dat die moet worden aangepakt. De Gemeente Breda voert de komende twee weken dan ook flink campagne om genoeg stemmen binnen te halen. Stemmen kan via de site www.mijnmooibrabant.nl.

De provincie houdt de verkiezing van de meest verrommelde locatie in Brabant in het kader van het project Mijn Mooi Brabant. Alle 68 gemeenten zijn gevraagd om een locatie in te dienen. Breda heeft het voormalig Hollemanterrein gekozen omdat het een zichtlocatie is aan de drukke Noordelijke Rondweg en echt geen visitekaartje voor de stad. Lelijke loodsen, veel geparkeerde auto's en rommelig groen. Bovendien hecht Breda veel belang aan het opknappen van verouderde bedrijventerreinen zodat aan de vraag naar bedrijfsgrond voldaan kan worden en terreinen niet verloederen. De gemeente is al druk bezig om het bedrijfsterrein Emer-Hintelaken op te knappen. Onlangs is nog het stuk langs de Franse Akker en Rudonk heringericht, hebben de ondernemers hun terrein opgeknapt en hebben nieuwe bedrijven zich hier gevestigd. Het voormalig Hollemanterrein en omgeving is eigenlijk het laatste stukje dat uit de toon valt. Met het geld van de provincie wil Breda de loodsen afbreken, een prachtige groene zichtlocatie maken van het gebied, nieuwe bedrijvigheid creëren en een verbinding maken met het water van de Emerput en de Mark.

De provincie heeft alle locaties in drie categorieën verdeeld en per categorie winnen de twee locaties met de meeste stemmen. Op 9 juli maakt Gedeputeerde Rüpp de winnende locaties bekend. Als het Hollemanterrein wint, betaalt de provincie de hele reconstructie. Vanaf vandaag roept de Gemeente Breda alle inwoners en bedrijven op om hun stem uit te brengen op het Bredase project op www.mijnmooibrabant.nl onder meer via internet, email, advertenties in huis-aan-huisbladen, het verspreiden van ansichtkaarten, posters, brieven aan ondernemers in de Krogten en Emer-Hintelaken en een stemmogelijkheid in de publiekshal van het Stadskantoor.

Via deze link kunt u direct op Breda stemmen
http://fd5.formdesk.com/provincienoordbrabant/mijnmooibrabant?def_loca tie4=Breda,%20voormalig%20Hollemanterrein.

Op vrijdag 26 juni staat bovendien de promotiewagen van de provincie tussen 10.30 en 12.00 uur op de Grote Markt in Breda.

Breda zal er dan volgend jaar alles aan doen om het voormalig Hollemanterrein die verdiende opknapbeurt te geven.

Breda, 19 juni 2009