Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit

Openbaar
Marktpartijen

Contactpersoon Ons kenmerk Uw kenmerk Doorkiesnummer ir. H.R. de Kleijn OPTA/AM/2009/201510 (070) 315 35 83 Datum Onderwerp Bijlage(n) 19 juni 2009 Marktanalyse FTA-MTA uitnodiging deelname IG BULRIC

Geachte heer, mevrouw,

Het college van OPTA (hierna: het college) heeft marktpartijen op 9 april 2009 geïnformeerd over een nieuwe gecombineerde marktanalyse voor vaste en mobiele gespreksafgifte (FTA en MTA).1 Kort samengevat werd in die brief aangegeven dat het college die marktanalyse in de tweede helft van 2009 en de eerste helft van 2010 zal uitvoeren. Onderdeel van die markanalyse is het bepalen van de kostprijzen van FTA en MTA. Voor dit onderdeel wordt een extern adviesbureau ingehuurd die BULRIC kostenmodellen zal ontwikkelen. Het college wil geïnteresseerde marktpartijen bij de ontwikkeling van die modellen betrekken via een Industry Group (IG BULRIC). Met deze brief wil het college marktpartijen uitnodigen om aan die IG deel te nemen.


1. Rol van de IG
De IG zal bij het gehele proces van ontwikkeling en uitwerking van de BULRIC modellen worden betrokken. Dit betekent dat de IG in ieder geval wordt betrokken bij de besluitvorming ten aanzien het ontwerp van de modellen en het vullen van de modellen met kosten- en volumegegevens. Zowel aanbieders van vaste als mobiele telefonie (en gespreksafgifte) zullen door middel van een data request worden verzocht gegevens aan te leveren.


2. Deelname aan de IG
Gegeven de belangrijke rol van de IG bij de ontwikkeling van de BULRIC modellen verwacht het college van marktpartijen die aan deze IG wensen deel te nemen de bereidheid tot een actieve bijdrage, waarbij relevante kennis van veelal specialistische aard is vereist. Met het oog op dit laatste staat het de deelnemers vrij om zich door externe adviseurs te laten bijstaan. Overigens is de voertaal tijdens de IG bijeenkomsten Engels, en wordt correspondentie en verslaggeving in het Engels gesteld.


1 OPTA/AM/2009/200861, Nieuwe gecombineerde marktanalyse FTA en MTA, 9 april 2009. http://www.opta.nl/nl/actueel/recente-publicaties/publicatie/?id=2912




Openbaar

Tevens geldt dat alle stukken zoveel mogelijk per e-mail zullen worden uitgewisseld.


3. Vervolg
Nadat de IG is geformeerd, zal aan de IG leden een kort startdocument worden gestuurd waarin onder andere nader wordt ingegaan op de werkzaamheden van de IG en het tijdpad. Vooralsnog verwacht het college dat de IG driemaal bijeen zal komen. Een eerste IG meeting zal naar verwachting eind augustus of begin september plaatsvinden.


4. Aanmelding
De in deelname aan de IG geïnteresseerde marktpartijen dienen zich uiterlijk vrijdag 3 juli 2009 per e-mail aan te melden (MA-gespreksafgifte@opta.nl). Dit onder vermelding van de namen van de personen die zullen deelnemen (inclusief hun telefoonnummer en e-mailadres). Overigens behoudt het college zich het recht voor om ten aanzien van de omvang en samenstelling van de IG enige beperkingen op te leggen.


5. Contactpersoon OPTA
Indien u vragen heeft over deze brief dan kunt u contact opnemen met Huib de Kleijn (telefoonnummer
070 ­ 315 35 83, MA-gespreksafgifte@opta.nl).

Hoogachtend,

HET COLLEGE VAN DE ONAFHANKELIJKE POST EN TELECOMMUNICATIE AUTORITEIT,

namens het college,
Plv. afdelingshoofd afdeling Markten

drs. J.G.J. Keetelaar