Korps Landelijke Politiediensten

Vier gesignaleerden bij controle verzorgingsplaatsen

Driebergen, 19-06-2009 o De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft donderdag 18 juni 2009 op acht verzorgingsplaatsen langs de A12, A13, en A20 controles gehouden. In totaal zijn er 97 personenautos en twee vrachtautos gecontroleerd naar aanleiding van signaleringen die met behulp van een kentekenleessyteem waren vastgesteld. Vier personen stonden gesignaleerd, 3 wapens zijn inbeslaggenomen en voor 20 overtredingen is proces-verbaal opgemaakt. Bij twee tankstations is assistentie verleend bij ruzies die daar gaande waren.

De personen stonden gesignaleerd voor openstaande geldboetes voor in totaal van 1135,50 euro. Aan wapens zijn een ploertendoder, een houten stok en een mes inbeslaggenomen. Tegen de bezitters is proces-verbaal opgemaakt. Voor het bezit van de ploertendoder rekende de Belgische verdachte direct 400 euro af.

De overtredingen varieerden van onverzekerd rijden, tot rijden zonder rijbewijs en opgeven van valse naam.

Gelet op de resultaten en de positieve reacties van de pomphouders zal de Verkeerspolitie van het KLPD in de toekomst meer van dit soort controles op verzorgingsplaatsen gaan houden.