Ecoluxx Nederland wint prijs voor duurzaam product

19/06/2009 12:15

Ecoluxx Nederland

Ecoluxx Nederland wint de DGBC(Dutch Green Building Council) publieksprijs op de Provada met de T5 Energy Saver. Een uniek product om 50% energie te besparen op TL verlichting.

Op de Provada, de jaarlijkse vastgoedbeurs in de RAI, heeft de Dutch Green Building Council de publieksprijs uitgereikt voor het meest innovatieve product op het gebied van duurzaamheid. Martijn Hünteler van Ecoluxx Nederland nam de prijs namens het team in ontvangst van Annemarie van Doorn, bestuurslid van de DGBC en vice president 'Special projects' ABN AMRO.

Op dit moment is 79% van de kantoren nog voorzien van conventionele T8 TL verlichting met gemiddelde energiekosten van 40 euro per tlbalk per jaar. Ecoluxx Nederland heeft een adapter ontwikkeld zodat de huidige conventionele armatuur eenvoudig in 30 seconden kan worden omgebouwd naar een hoogfrequent T5 armatuur. Met als resultaat dat de energiekosten worden gehalveerd en de duurzaamheid 3 tot 4 keer zo lang is. Het rendement op de initiële investering van de adapter is jaarlijks 60% gedurende de gehele looptijd en heeft een terugverdientijd tussen de 1 en 2 jaar afhankelijk van de branduren.

Op dit moment zijn er nog ruim 50 miljoen T8 tl buizen waarvan er 10 miljoen per jaar worden vervangen. Op dit moment hebben diverse grote partijen, Aldi, Qpark, Halmark, RAI en Provincie Limburg zich al gemeld om hun TL-verlichting door Ecoluxx te laten ombouwen. Zeker omdat Ecoluxx de mogelijkheid bied om alles gratis te vervangen en betaald te worden uit de energiebesparing. Zo is er geen initiële investering nodig en kan iedereen gelijk beginnen met besparen aldus Martijn Hünteler van Ecoluxx Nederland.

Ecoluxx Nederland is gevestigd in Zoetermeer en heeft zijn produktie in Nederland. Een hoogwaardig origineel product dat ontwikkelt, geproduceerd en geassembleerd wordt in Nederland. Daar zijn we bijzonder trots op, aldus Dave Lamers van Ecoluxx.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.ecoluxx.nl