Gemeente Beek


Ster Elektrotoer in Beek

Beek, 18 juni 2009

Â

Ook de komende dagen staat de gemeente Beek weer in het teken van een wielerwedstrijd. De 2de en 5de etappe van de Ster Elektrotoer, een internationaal erkende meerdaagse wielerwedstrijd voor beroepsrenners die dit jaar van 17 t/m 21 juni voor de 23e maal wordt verreden, voeren door de gemeente Beek.

Â

De 2e etappe op donderdag 18 juni voert door de gemeente Beek. Volgens het routeschema rijden de renners om 16.20 uur via Schimmert Beek binnen en gaan zij via de Adsteeg en Prins Mauritslaan naar Geleen. Dan rijden zij naar Spaubeek om via Schimmert en Beek weer dezelfde route naar Geleen te volgen. Dit laatste rondje wordt tussen 16.30 en 17.15 uur twee maal gereden.

Â
Op zondag 21 juni starten de renners voor de 5e en tevens afsluitende etappe op de Markt in Beek. De renners en volgers verzamelen zich vanaf ca. 11.00 uur op het O.L. Vrouweplein. De podiumwagen staat op de Markt. Daar moeten de renners zich inschrijven en worden zij persoonlijk aan het publiek voorgesteld. Om 12.30 uur vindt de start plaats voor een lokale ronde vanaf de Markt via Neerbeek naar de Adsteeg. Over dit rondje doen de renners ca. 10 minuten. Via de Schimmerterweg verlaat de wielerkaravaan de gemeente.