CPNB


Persbericht 19-6-2009
ABN AMRO blijft hoofdsponsor Nederlandse Kinderjury

ABN AMRO heeft het hoofdsponsorschap van de Nederlandse Kinderjury, de jaarlijkse publieksprijs voor het mooiste kinderboek, verlengd tot 2012. De Stichting CPNB en ABN AMRO hebben daartoe een overeenkomst ondertekend.

De bank blijft verbonden aan de Nederlandse Kinderjury, omdat zij het, vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid, belangrijk vindt - kritisch - lezen bij kinderen te bevorderen. Doel van de Nederlandse Kinderjury - die sinds 1988 bestaat - is zo veel mogelijk kinderen te informeren over het nieuwe aanbod van kinderboeken en ze aan te zetten tot kritisch lezen.

ABN AMRO is sinds 2006 hoofdsponsor van de Nederlandse Kinderjury. Bij de start van de sponsoring door de bank werd een nieuw, vast onderdeel toegevoegd: de Senaat. Gerrit Zalm, voorzitter van de Raad van Bestuur van ABN AMRO, is dit jaar honorair secretaris van de Senaat en heeft in die hoedanigheid op woensdag 3 juni de Senaat 2009 geïnstalleerd.

Op woensdag 24 juni wordt bekendgemaakt welke boeken, in de leeftijdscategorieën 6 tot 9 en 10 tot 12 jaar, de Prijs van de Nederlandse Kinderjury 2009 winnen.

Zie ook www.kinderjury.nl.