Gemeente Elburg

woonservicegebieden in Elburg.

Vernieuwing samenwerkingsoverkeenkomst woonservicegebieden in Elburg.

Op maandag 15 juni jl. ondertekenden een groot aantal organisaties op het terrein van welzijn, zorg en wonen een overeenkomst waarin zij verklaren in de periode tot 2012 samen te zullen werken bij de verdere ontwikkeling van woonservicegebieden.

Een belangrijk deel van die organisaties was ook in 2005 al betrokken bij een overeenkomst inzake de ontwikkeling van woonservicegebieden. In maart 2008 werd een conferentie gehouden waarin werd teruggekeken op de resultaten van deze samenwerking. Ook werden de aandachtspunten voor de toekomst te geï nventariseerd.

Dit heeft geresulteerd in een nieuw document voor de toekomstige samenwerking. Met de overeenkomst beloven partijen zich te zullen inzetten op een 6-tal terreinen:

Verankeringsovereenkomst

Wonen en welzijn in de wijk.
2. Signalering (versterken vangnetfunctie in de wijk) 3. Ontwikkeling van ketenzorg
4. Versterken van de informatievoorziening, m.n. via loket Doe'th 5. Zorg dragen voor adequate vrijwilligersondersteuning
6. Arbeid en dagbesteding

De doelstelling is te bevorderen dat ouderen en mensen met een beperking zo lang mogelijk zelfstandig in de Elburger samenleving kunnen functioneren.

Het samenwerkingsdocument is in te zien via de website (Thema's en projecten; woonservicegebieden) van de gemeente Elburg.

laatst gewijzigd: 19-06-2009 | print deze pagina print deze pagina | download document: Vernieuwing samenwerkingsoverkeenkomst woonservicegebieden in Elburg. | grootte: 111.00 kb