Gemeente Almere

Martine Visser opent Trainingscentrum Yanmar

19-06-2009

Opening Yanmar trainingscentrum 2009 Wethouder Martine Visser van Economische Zaken opende op woensdag 17 juni het nieuwe trainingscentrum van de Japanse motorenfabrikant Yanmar op bedrijventerrein de Vaart.

Algemeen directeur Geert-Jan Mantel van Yanmar Europe merkte in zijn openingstoespraak op dat wethouder Martine Visser er persoonlijk zorg voor had gedragen dat plooien in de vergunningaanvraag glad gestreken werden. Daardoor kon zonder verder problemen in relatief korte tijd een nieuw trainingscentrum worden ingericht.

Yanmar geeft hier technische trainingen aan hun Europese netwerk. Daardoor hoopt de Yanmarvestiging de gebruikers van de motoren, die in allerhande machines, generatoren, maar ook in boten gebruikt worden, betere service te geven. Op termijn hoopt de motorenfabriek 40 weken per jaar trainingen te kunnen geven.

Niet voor niets meldde de heer Mantel dat het voor zijn bedrijf van groot belang is dat Almere voldoende hotelcapaciteit heeft. Veel van de cursisten verblijven tijdens de trainingen in Almere.

Na afloop van de rondleiding door het bedrijf werd nog informeel afscheid genomen van voormalig directielid Jan Nadolski. Deze heeft de gehele bouw van het trainingscentrum voorbereid en begeleid. De heer Nadolski is in maart jl. met pensioen gegaan.