Politie Rotterdam Rijnmond

Vrijdag 19 juni 2009

* GETUIGENOPROEP: DRIE BRANDEN IN ROCKANJE

ROCKANJE / DE EILANDEN - In de nacht van donderdag op vrijdag zijn er in Rockanje drie branden geweest in de omgeving van de Dwarsweg en de Dirk van Voornelaan. De politie onderzoekt de toedracht van de branden.
De locaties van de branden liggen zo'n 200 meter van elkaar. De eerste melding betrof een schuurtje aan de Dirk van Voornelaan. De bewoner was rond kwart voor één in zijn huis aan het werk, toen hij herrie hoorde. Toen hij keek, zag hij zijn schuur in brand staan.
De tweede brand was aan de Dwarsweg, even na vier uur 's nachts. Hier was er brand in twee auto's die volledig zijn uitgebrand. Rond hetzelfde tijdstip, tien over vier, bleek er nog een derde brand te zijn in een garage aan de Dwarsweg. Daar stond een auto en de garagebox in brand.
De recherche van de politie van district De Eilanden onderzoekt de toedracht van de zaak en vraagt getuigen, of mensen met tips of informatie, te bellen naar 0900-8844 of anoniem naar 0800-7000.


* GESTOLEN SPULLEN AANGEBODEN OP INTERNET

SPIJKENISSE - Politieagenten hielden woensdagmiddag een 22-jarige vrouw uit Spijkenisse aan die wordt verdacht van het aanbieden van gestolen goederen. Zij deed dit op een internetverkoopsite. De rechtmatige eigenaar van de goederen zag spullen op de site waarvan hij vermoedde dat deze 30 maart uit zijn woning waren gestolen. Vervolgens waarschuwde hij de politie. De recherche stelde een onderzoek in naar de aanbieder van de goederen. Dit leidde woensdagmiddag rond half twee tot een inval bij haar woning aan de Lampionstraat. Hier werden verschillende kledingstukken en elektronica aangetroffen. Deze goederen bleken van diefstal afkomstig te zijn. Ook werd een vuurwapen aangetroffen. Dit is in beslag genomen voor vernietiging. De 23-jarige vrouw is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Uit verder onderzoek bleek dat een 32-jarige inwoner van Middelburg vermoedelijk een grote rol speelde bij de inbraken waarbij goederen weggenomen werden. Ook hij is aangehouden voor verhoor. Het onderzoek wordt voortgezet


* BESTUURDER VAN GRAAFMACHINE AANGEHOUDEN

HELLEVOETSLUIS - De politie heeft een bestuurder van een graafmachine aangehouden nadat deze enkele wielrenners had verwond.
Woensdagavond rond zeven uur kreeg de politie een melding van mishandeling op de Vingerlingseweg te Hellevoetsluis. Ter plekke bleek een groep fietsers ruzie te hebben gekregen met de bestuurder van een graafmachine.
Onenigheid was ontstaan door een verkeerssituatie; de bestuurder van de graafmachine bleef volgens de fietsers in het midden van weg rijden toen de fietsers er aan kwamen. Hierdoor moest de groep uitwijken in de berm.
De fietsers gingen verhaal halen en dat leidde tot een handgemeen met de bestuurder. Vervolgens zou de bestuurder de graafmachine met de giek en bak hard hebben laten ronddraaien zodat twee wielrenners licht gewond raakten. Anderen moesten volgens hen bukken om niet tegen hun hoofd te worden geraakt. Agenten hebben hierop de bestuurder als verdachte aangehouden en hem overgebracht naar een politiebureau. Daar is de 44-jarige man uit Hellevoetsluis ingesloten voor nader onderzoek.


* DRIE KEER HENNEPKWEKERIJ ONTDEKT
De politie heeft in Schiedam (zie A), Ridderkerk (zie B) en op Zuid (zie C) drie hennepkwekerijen ontdekt. In Schiedam vond de politie bijna 24 kilo aan gedroogde planten in de woning. In Ridderkerk waren twee hennepkwekerijen in een bedrijfspand. En op Zuid ontdekte een eigenaar dat zijn huurder zonder zijn medeweten wiet teelde in de woning. Hij liet een container komen om de spullen en planten voor de hennepteelt te vernietigen. A: 24 KILO GEDROOGDE HENNEP ONTDEKT
SCHIEDAM - Agenten ontdekten woensdagochtend in een woning aan de Nicolaas Beetsstraat een grote hoeveelheid gedroogde hennepplanten. Op basis van binnengekomen informatie werd daar rond elf uur een onderzoek ingesteld.
Nadat een agent op het dak van de woning was geklommen, zag hij door een dakraam de gedroogde hennep liggen. Vervolgens zijn politiemensen de woning binnengegaan. Uit verder onderzoek bleek dat er bijna 24 kilo aan gedroogde planten in de woning lag. Dit is in beslag genomen voor vernietiging. Er is een onderzoek ingesteld naar de mogelijke eigenaar van de planten.

B: TWEE VERDACHTEN BIJ VONDST HENNEPKWEKERIJ

RIDDERKERK - De politie heeft twee mannen aangehouden na de vondst van een hennepkwekerij. Donderdagavond vanaf kwart voor zeven hield de politie een onderzoek in een pand aan de Keurmeesterstraat. Daar troffen zij in een bedrijfspand twee in werking zijnde hennepkwekerijen aan. Tijdens de controle, kwamen er twee mannen op de locatie. Agenten hielden dit tweetal uit Ridderkerk in de leeftijd van 40 en 70 jaar oud aan. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze zijn ingesloten voor nader onderzoek. De politie onderzoekt de toedracht. Het hennepteam van de gemeente en de ROTEB dragen zorg voor de vernietiging van de kwekerij.

C: WONINGEIGENAAR VERNIETIGT HENNEPKWEKERIJ HUURDER

Politieagenten ontmantelden donderdagmiddag de resten van een hennepkwekerij in de Wevershoekstraat. Rond half twee zag een getuige een man lopen met diverse hennepplanten en materialen die gebruikt worden om de planten te vervaardigen. Surveillerende agenten gingen naar de betreffende locatie in de Wevershoekstraat. Hier spraken zij de man aan. Deze 72-jarige Rotterdammer gaf aan dat hij de eigenaar van de woning aan de Wevershoekstraat was en dat hij deze verhuurde. Hij ontdekte donderdagochtend dat er hennep in de woning gekweekt werd. Hier was hij het absoluut niet mee eens. Vervolgens bestelde hij een container waar hij alle hennepgerelateerde voorwerpen in gooide. In de woning werden nog resten van een kwekerij aangetroffen. Alle materialen en planten zijn in beslag genomen voor vernietiging. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de mogelijke kweker van de hennep.


* ONDERZOEK NAAR BRAND
Politieagenten van het district Zuid hebben een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van een brand in de Portlandstraat. In de nacht van vrijdag op zaterdag brak er door nog onbekende oorzaak een brand uit in een woning in de Portlandstraat. Rond kwart over twaalf werden de hulpdiensten gewaarschuwd. Al snel bleek dat er geen personen meer in de woning aanwezig waren. Twee Poolse mannen die vermoedelijk in de woning logeerden, waren op het dak geklommen. Zij zijn hier vanaf geholpen. Ook de hoofdbewoner van de woning, een 34-jarige man, kon tijdig de woning verlaten.
Niemand raakte gewond. De personen uit de woning zijn naar het politiebureau gebracht zodat zij als getuigen konden worden gehoord.
De brandweer was snel aanwezig en gaf na ongeveer een uur blussen het sein brand meester. Het huis bleek niet meer bewoonbaar te zijn. Nabijgelegen woningen liepen rook en lichte waterschade op. Uit het eerste onderzoek bleek niet wat de oorzaak van de brand was. De forensische opsporing van de politie start in de loop van vrijdag een onderzoek.
.

* TWEE VERDACHTEN AANGEHOUDEN NA STEEKPARTIJ

SCHIEDAM / WATERWEG-NOORD - De politie heeft twee verdachten aangehouden na een steekpartij. Donderdagochtend, even voor twaalf uur, kreeg de politie een melding van een steekpartij. Agenten gingen direct naar de locatie op de BM Stulemeijerlaan. Getuigen informeerden de agenten en wezen op een paar mogelijk betrokken personen. Twee van hen, een 36-jarige man (uit het Poolse Nowy Tomysl) en een 15-jarig Schiedams meisje, zijn hierop door de agenten aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Daar zijn ze ingesloten voor nader onderzoek. De gewonde 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is naar het EMC vervoerd voor behandeling van zijn verwonding.
Mogelijk dat de aanleiding ligt in een eerder voorval. De gewonde man wordt in het ziekenhuis bewaakt omdat hij door de politie ook wordt gezien als verdachte. De politie onderzoekt de toedracht.


* HALT EN SILZITTING NA BRANDSTICHTING
DIRKSLAND - Politiepersoneel heeft de afgelopen week tien jongeren aangehouden voor verschillende strafbare feiten. Zo wordt het tiental verdacht van brandstichting in een slooppand aan het Achterdorp op 30 maart jl. en van diefstal en vernieling bij het streekmuseum.
Na deze gebeurtenissen stelde de recherche een onderzoek in. Hieruit werd duidelijk dat de betreffende jongens, afkomstig uit Dirksland en Melissant (14-16), vermoedelijk verantwoordelijk zijn voor de vernielingen. Ze zijn aangehouden voor verhoor. Zes van hen hebben een HALT verwijzing gekregen. Vier jongens wacht een SIL (Snelle Interventie Lijst) zitting.


* AUTOCONTROLE IN VOETGANGERSGEBIED
De politie heeft donderdagochtend een controle op de Westewagenstraat gehouden. Tussen 9:00 en 12:00 kregen zeven personen een bekeuring voor het rijden in een voetgangersgebied. Ook werd er vijf maal bekeurd voor het negeren van een gesloten verklaring. Een vrachtwagenchauffeur maakte het wel erg bont, hij reed niet handsfree bellend door het voetgangersgebied en negeerde vervolgens de gesloten verklaring.
De Westewagenstraat is een voetgangersgebied waar motorvoertuigen alleen mogen komen om te laden en te lossen. Nu krijgt de politie de laatste tijd klachten van voetgangers die aangeven dat automobilisten de straat gebruiken als sluiproute.


* BROMFIETSCONTROLE GEHOUDEN
Om de bromfietsbestuurders bewust te maken van hun rijgedrag worden zij regelmatig gecontroleerd. Donderdag controleerde de politie passerende bestuurders op de Boekhorststraat. Tussen 13:30 en 20:30 werden er 20 bekeuringen uitgeschreven. Voornamelijk het overschrijden van de maximaal toegestane snelheid en het rijden zonder rijbewijs werden bekeurd.
Bromfietsers negeren met enige regelmaat de geldende verkeersregels. Dit kan levensgevaarlijke situaties veroorzaken voor andere weggebruikers. Zo kunnen voetgangers en fietsers moeilijk een inschatting maken op de snel rijdende bromfietsen.Ook het rijden met een gladde band of het rijden zonder helm is voor de bestuurder of passagier van een dergelijk voertuig levensgevaarlijk.


* DRIE RIJBEWIJZEN IN NA GROVE SNELHEIDSOVERTREDING

RHOON - Na verschillende klachten uit de buurt over te snel rijdende motoren hield de politie donderdagavond een controle op de Rhoonse Baan. Rond half twaalf kwamen er motorrijders voorbij de snelheidscontrole. Zij bleken bij de meting 82 km/h te hard te rijden. Het ging hier om een snelheid van 152 km/h. De mannen, afkomstig uit Rotterdam (28, 33) en Breda (23), zijn aangehouden. Zij mochten hun rijbewijs inleveren. De officier van justitie bepaalt de hoogte van de boete.