Gemeente Coevorden

Koningin Beatrix bezoekt gemeente Coevorden

Koningin Beatrix bracht vanmorgen een bezoek aan de gemeente Coevorden. Ze bezocht de eerste fase van het beeldenproject Dorpsgezichten.

Het bezoek startte in Oosterhesselen en daarna werden per bus Gees, Meppen, Aalden, Zweeloo, Wezup en Schoonoord bezocht. Hare Majesteit is zeer geïnteresseerd in beeldende kunst en luisterde met belangstelling naar de uitleg bij ieder beeld. Bij sommige beelden was de kunstenaar zelf aanwezig om over zijn of haar creatie te vertellen.

Bij de officiële ontvangst in Oosterhesselen werd Hare Majesteit welkom geheten door de Commissaris van de Koningin, de heer Jacques Tichelaar, en burgemeester Bert Bouwmeester.

Het bezoek werd afgesloten met een korte receptie in de Oude Drentse Herberg in Schoonoord. Daar was gelegenheid voor de Koningin om over het bezoek na te praten met gastheer Adri de Fluiter, voorzitter van de Stichting Natuurkunst Drenthe en initiatiefnemer van het beeldenproject. Rond twaalf uur namen de Commissaris van de Koningin en de burgemeester officieel afscheid.