Politie Gelderland-Midden

Huissenaar verdacht van mishandelen vriendin tijdens autorit
Publicatiedatum: 19-6-2009 14:31:25

HUISSEN- Een 37-jarige Huissenaar is donderdagavond 18 juni door de politie in zijn woonplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn 36-jarige vriendin te hebben mishandeld tijdens een autorit. Mogelijk als gevolg daarvan ontstond een aanrijding op de Vicariestraat. De Huissense raakte hierbij zwaargewond aan onder meer haar gezicht.

De politie kreeg rond kwart voor acht de melding van een botsing met gewonden op de Vicariestraat. De agenten zagen daar een auto die vast was gereden op een betonnen paal. De 37-jarige bestuurder was hierbij niet gewond geraakt, zijn 36-jarige vriendin bleek echter wel diverse verwondingen te hebben opgelopen. De agenten troffen de vrouw liggend op straat aan, zij zou naast haar vriend in de auto hebben gezeten. Ambulancepersoneel nam het tweetal mee naar het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem. De verkeersongevallenanalyse (VOA) van de politie onderzocht vervolgens de toedracht van de aanrijding.

Aanrijding door ruzie?
Uit het onderzoek tot dusver rees het vermoeden dat de Huissenaar tijdens de rit zijn vriendin zou hebben geslagen waardoor het letsel zou zijn ontstaan. De aanrijding is mogelijk het gevolg van de ruzie. De agenten hielden rond 22.05 uur de Huissenaar aan in het ziekenhuis op verdenking van zware mishandeling van zijn vriendin. De man is voor onderzoek ingesloten.
(001829)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---