Nivra

Gert Smit kondigt vertrek aan bij NIVRA

Gert Smit (62) heeft aangekondigd per 31 augustus aanstaande terug te treden als algemeen directeur van het NIVRA, de beroepsorganisatie van registeraccountants.

Het NIVRA heeft het voornemen op afzienbare termijn te fuseren met de NOvAA, de Nederlandse Orde van Accountants-Administratieconsulenten. Smit heeft sinds 2002 als algemeen directeur leiding gegeven aan de beroepsorganisatie en ziet de naderende fusie als een goed moment om terug te treden: `Ik heb me zeven jaar lang met veel plezier ingezet om het NIVRA te brengen waar het nu staat, maar nu is het tijd om het stokje over te dragen'.
NIVRA-voorzitter Jan Helderman over het besluit: `Gert Smit is een gewaardeerde collega. Onder zijn leiding heeft het NIVRA nationaal en internationaal een sterker profiel gekregen. De dienstverlening aan de leden is verbeterd en het NIVRA neemt intensief deel aan het maatschappelijk debat. Wij zijn Gert Smit voor zijn bijdrage daaraan erkentelijk en wensen hem succes in de komende jaren'.

Totdat de fusie tussen NIVRA en NOvAA zal zijn afgerond worden de taken van Smit overgenomen door Berry Wammes, lid van het huidige management team van het NIVRA. `In een gefuseerde organisatie zullen NIVRA en NOvAA onder leiding van één nieuw management team verder gaan. Tot die tijd worden de taken intern verdeeld', aldus Helderman.