Gemeente Aalten



+ Wonen

Toegang verboden vuilstortplaatsen Dinxperlo

Wij zijn als gemeente bezig met een haalbaarheidsonderzoek om twee voormalige vuilstortplaatsen gelegen aan de Anholtseweg tegenover de Brüggenhütte in Dinxperlo te kunnen saneren. Onderzocht wordt of deze sanering kan worden uitgevoerd in samenloop met meerdere ruimtelijke ontwikkelingen in dit gebied. Uit de resultaten van het onderzoek is duidelijk geworden dat het achterterrein van de voormalige gemeenteopslagplaats ernstig vervuild is en schadelijk is voor de gezondheid. Daarom wordt het terrein begin volgende week afgedekt met een meter schone grond.

Spelen op terrein gevaar voor gezondheid!

Ondanks het verbod voor het betreden van het terrein wordt het regelmatig gebruikt als fietsparcours.

Wij willen u er nogmaals op wijzen dat het betreden van dit terrein gevaarlijk is voor de gezondheid. Wij hopen dat iedereen zijn verantwoordelijkheid hierin wil nemen.

Vragen?

Als u vragen heeft kunt u contact opnemen met de heer H. Roebers, afdeling Omgeving/team Milieu, telefoonnummer (0543) 49 31 32 of per mail bodemloket@aalten.nl. Voor gezondheidsvragen kunt u terecht bij de afdeling medische milieukunde van de GGD. Zij zijn bereikbaar op werkdagen via telefoonnummer 088 - 44 33 000. Ook kunt u kijken op de website www.ggdgelre-ijssel.nl