Gemeente Assen


Eerste schop in de grond voor bouw Cultureel Kwartier

Assen, 19 juni 2009

Op vrijdag 19 juni zetten de gemeente, Actium, de architect, de bouwer en alle gebruikers van het nieuwe Culturele complex letterlijk de schop in de grond. Elf vlaggen werden gehesen. Daarmee is de start van de bouw een feit.

Wethouder Chris de Wal noemt het een feestelijk moment omdat Assenaren eindelijk de Culturele voorziening krijgen waar zij al zo lang op wachten. Het past bij een stad die doorgroeit naar 80.000 inwoners. Het wordt dé plek voor theater, film, dans, boeken, muziek, kunst, lekker eten en drinken. Een plek van ontmoeting voor Assenaren en mensen uit de regio. Het gebouw zal bovendien een icoon in de stad worden. De Wal benadrukte dat de bouw de komende twee jaar werkgelegenheid zal bieden aan honderden mensen. Belangrijk in deze economisch onzekere tijden.

Prijsvraag

Vrijdag 19 juni start ook de prijsvraag voor een nieuwe naam voor dit complex. In de ontwikkelingsfase werd het Cultureel Kwartier genoemd. Misschien is dat wel een hele toepasselijke naam? De architect kwam met ' de Rode Beuk'. De gemeenteraad stelde voor om Assenaren een stem te geven. En daarom start een prijsvraag: verzin een nieuwe naam.
* Tot eind juli kan iedereen via de site www.cultureelkwartier.nl een naam aanleveren.

* Half augustus zal een deskundige jury vijf namen nomineren,
* Van 1 - 11 september kunnen alle Assenaren op één van de nominaties stemmen.

* Op vrijdagavond 11 september, bij de opening van het culturele seizoen, zal aan het einde van de avond l de naam van het complex bekend gemaakt worden.

Zo'n mooie plek vol kunst, cultuur en gezelligheid verdient een mooie naam. De prijsvraag wordt breed in de stad bekendgemaakt via de media, posters en het uitdelen van flyers. Op www.cultureelkwartier staat meer informatie.