Gemeente Valkenswaard

verrommelde locatie: De Markt in Valkenswaard

Stem op een verrommelde locatie: De Markt in Valkenswaard

Brabant is een prachtige provincie om te wonen, werken en recreëren. Jammer genoeg zijn er ook veel lelijke, rommelige plekken die niet passen in het landschap of de omgeving. De Markt in onze gemeente Valkenswaard er ook een van. De provincie Noord-Brabant maakt een start met het opknappen van deze lelijke plekken. U beslist waar! U doet dit door te stemmen op deze locatie op www.mijnmooibrabant.nl. Dit kan tot uiterlijk 6 juli, 12.00 uur.

Stemmen
Op www.mijnmooibrabant.nl kunnen alle Brabanders stemmen, vanaf het moment van de bekendmaking tot en met 6 juli om 12.00 uur. Op 9 juli worden de zes winnende locaties bekend gemaakt. Die locaties worden nog vóór begin 2011 door de provincie daadwerkelijk opgeknapt. De uitverkiezing van Brabants lelijkste plek is onderdeel van het project Mijn Mooi Brabant, gericht op het tegengaan van verrommelde locaties.

Verificatie
Het stemmen verloopt om fraude te voorkomen via sms-verificatie: een stemmer klikt de verrommelde locatie aan en voert zijn/haar mobiele nummer in. Via een sms ontvangt hij/zij een unieke toegangscode die moet worden ingevoerd op de website. Om te voorkomen dat grote gemeenten met meer inwoners een grotere kans maken, zijn er drie categorieën, naar grootte van de gemeente. Per categorie winnen twee locaties. In totaal worden zes locaties opgeknapt voor begin 2011.

Achtergrondinformatie
Van de 68 Brabantse gemeenten dienden 52 een verrommelde locatie in. Om genomineerd te worden, moest de locatie vóór 2011 daadwerkelijk en zichtbaar zijn op te knappen. Verder mogen de totale kosten per project niet meer bedragen dan EUR 1,5 miljoen, moet de eigenaar van de locatie bekend zijn met het aanmelden van de locatie en ook aantoonbaar hebben gemaakt voor 100% zijn/haar medewerking te verlenen. Ook is getoetst op financiële- en juridische risico's en uiteraard op het feit of het daadwerkelijk om een verrommelde locatie gaat.