Politie Amsterdam-Amstelland

VIER VERDACHTEN AANGEHOUDEN BIJ BEDRIJFSINBRAAK (19-06-2009)

Na een langdurige zoekactie zijn vier personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij een inbraak in een Doe-Het-Zelfzaak aan de Gyroscoopweg. De inbraak vond plaats in de nacht van donderdag 18 op vrijdag 19 juni rond halfdrie.

Toen agenten twee personen op een scooter zagen wegvluchten, zetten zij de achtervolging in. De passagier hield koffers met elektrisch gereedschap vast en gooide deze tijdens de rit van zich af. Na een aanrijding tussen de politieauto en de bromfiets, gingen ze er lopend vandoor. Ter plaatse konden de politiemensen een 24-jarige Amsterdammer aanhouden.

Drie andere inbrekers werden in de vroege morgen in de directe omgeving aangehouden. Zij waren door en door nat als gevolg van de vlucht door sloten. De als eerste gearresteerde man was op 3 april ook al betrokken bij een inbraak in hetzelfde bedrijf. Ook toen sloeg hij op de vlucht voor de politie en kwam op de Spaarndammerdijk frontaal in aanrijding met een andere auto. Hij was juist twee dagen weer vrij. Alle verdachten komen uit Amsterdam en zijn 18 tot 24 jaar oud.


____________________