Gemeente Valkenswaard

conferentie: Samen er op af!

Verslag conferentie: "Samen er op af!"

Op 19 maart vond de conferentie: "Samen er op af!" plaats op initiatief van het Samenwerkingsverband Werk en Inkomen van de gemeenten Cranendonck, Heeze-Leende, Valkenswaard en Waalre. Het doel van de conferentie is het gebruik van inkomensvoorzieningen voor mensen met een laag inkomen te stimuleren.

Ruim 180 vrijwilligers en professionals van organisaties die regelmatig contact hebben met mensen met een laag inkomen namen deel aan de conferentie waardoor we kunnen spreken van een groot succes. Er is een goede start gemaakt maar nu wil het Samenwerkingsverband verder.

Verslag van de conferentie
Er is een verslag gemaakt van de conferentie: "Samen er op af!". In dit verslag kunt u lezen hoe de middag verlopen is en wat aan de orde is geweest. Door ervaringsgroepen zijn oplossingen aangedragen om mensen met een laag inkomen beter te bereiken. De meeste tips vanuit deze ervaringsgroepen zijn in het verslag opgenomen. Ook wordt een eerste vervolg bekend gemaakt. De ervaringsgroepen kwamen met verrassende speerpunten. Ook de speerpunten zijn vastgelegd. U kunt het verslag en de speerpunten downloaden in het digitale loket van de website: werkeninkomen.rechtopbijstand.nl of u kunt een digitaal of papieren exemplaar opvragen bij het Samenwerkingsverband Werk en Inkomen.

Ervaringsgroep
Er is een eerste concept Actieplan: "Samen er op af!" gemaakt. Het Samenwerkingsverband wil het concept verder samen uitwerken met een ervaringsgroep. Daarnaast bewaakt de ervaringsgroep de doelstelling van de conferentie en de aangedragen tips.

Gevraagd: deelnemers aan ervaringsgroep
Het Samenwerkingsverband Werk en Inkomen is op zoek naar vrijwilligers en professionals die willen deelnemen aan de ervaringsgroep. De eerste bijeenkomst staat gepland in week 30. In week 29 willen wij bekend maken wie zitting neemt in de ervaringsgroep. Wilt u deelnemen, mail dan voor week 29 uw contactgegevens aan lsw@valkenswaard.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lilian Sweens op telefoonnummer 040 - 2083518 of via e-mail lsw@valkenswaard.nl.